Podnete krivične prijave protiv Dragana Đurića i Ilije Devića

U slučaju sporne privatizacije ATP "Vojvodina" policija je pre dva dana podnela krivičnu prijavu protiv kupca preduzeća Ilije Devića, piše Blic.
U slučaju sporne privatizacije ATP "Vojvodina" policija je pre dva dana podnela krivičnu prijavu protiv kupca preduzeća Ilije Devića, piše Blic.

Dević je 2004. kupio ATP "Vojvodina", a kasnije je izgradio novu autobusku stanicu.


- Iz dokumentacije se vidi da je Dević dobio sve dozvole, ali i da je onemogućeno da stanica počne da radi. Ugovor je raskinut, a ATP "Vojvodina" je u stečaju - kaže sagovornik lista. Sumnja se da su Dević zloupotrebom službenog položaja nezakonito pribavio dva miliona evra.

Dević kaže da je sve što je stekao, a preduzetnik je od 1974, uložio u ATP "Vojvodina" ili je svojim kapitalom za nju garantovao. - Sve sam čuo i video, ali da sam sebe neko krade, ne. Ono što mi posebno nije jasno kako da policija i tužilaštvo godinu dana dok sam bio u firmi nisu izlazili iz nje i nisu otkrili apsolutno ništa, a nakon skoro šest godina na osnovu iste dokumentacije pronađu da sam sam sebe oštetio - kaže Dević i dodaje da je ovo pritisak na Ustavni sud.

Krivična prijava podneta je i protiv vlasnika "Zekstra grupe" Dragana Đurića. - On se sumnjiči za zloupotrebe u vezi sa privatizacijom Veterinarskog zavoda "Zemun", ali i za još neke slučajeve koji trenutno nisu predmet istrage - kaže izvor Blica blizak istrazi.

Podsetimo, vicepremijer Aleksandar Vučić rekao je u subotu da su rešeni svi predmeti sporne 24 privatizacije. U više predmeta podignute su optužnice, a osumnjičena su i tri bivša ministra. "Šteta u spornim privatizacijama iznosi 7,7 milijardi dinara, privedeno je 76 osoba, a na osnovu od podignutih optužnica biće uhapšeno još 56 osoba", izjavio je Vučić.

  • Busko

    02.01.2014 21:51
    Monopol
    U komentarima mnogi spominju da je Dević hteo monopol. Očigledno je da ne poznaju situaciju. U Srbiji ima oko 110 autobuskih stanica od kojih su najmanje 105 privatne i jedine u mestu u kome se nalaze , pa bi se i one mogle proglasiti monopolističkim i optužiti za zloupotrebu monopola. Međutim, stanje nije takvo, jer postoje zakonski i podzakonski mehanizmi koji su takvi da onemogućavaju autobuskim stanicama zloupotrebu monopolskog položaja. Tako su sve priče o mogućoj zloupotrebi monopolskog položaja potpuno neosnovane i mogu poticati samo od zlonamernih ili neukih.
  • Makijaveli

    30.12.2013 12:40
    providno
    Nikada nisam bio za taj monopol Devica i njegove stanice. Ali to da je on sam sebe pokrao, to je vise nego smesno, ustvari zalosno. Sta ce se jos docekati od toboznje borbe protiv korupcije? Vazno je da se mangupi(jako blaga rec) iz SNS-a maksimalno zastite !
  • 77-bm-77

    30.12.2013 12:28
    samo se nadam da će svi vrlo brzo odgovarati za učinjeno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija