Pajtić okuplja novu-staru ekipu

Novi lider DS-a Bojan Pajtić priprema listu stranaka i ličnosti kojima će narednih dana biti ponuđeno da se vrate jatu demokrata.
Novi lider DS-a Bojan Pajtić priprema listu stranaka i ličnosti kojima će narednih dana biti ponuđeno da se vrate jatu demokrata, prvi put aktivno uključe u rad stranke ili priključe novom opozicionom bloku.

Ponuda za saradnju već je poslata čelnicima nekadašnjeg URS Veroljubu Stevanoviću, Bošku Ničiću i Vladanu Vasiću.

Dogovara se i razgovor o saradnji sa liderom pokreta "Dosta je bilo" Sašom Radulovićem, a sastanak sa predsednikom LDP Čedomirom Jovanovićem planiran je za početak sledeće nedelje.

Na Pajtićevom "spisku želja" je i nekadašnji šef diplomatije Vuk Jeremić, koga je Dragan Đilas izbacio iz stranke, ali on nema nameru da se politički aktivira. Ponudu da ponovo uzme člansku kartu demokrata odbila je i Gordana Matković, ali je novom lideru DS poručila da je spremna da pomogne kao nestranačka ličnost.

Prema informacijama Novosti, već su "reaktivirani" gotovo svi ministri iz vlade Zorana Đinđića. Aleksandar Vlahović, Božidar Đelić i Dragoslav Šumarac ušli su u stalni sastav Glavnog odbora, Slobodan Milosavljević će, najverovatnije, biti predsednik Centra regionalnih odbora, a Dragan Domazet član Političkog saveta. Pajtić ne odustaje od toga da u stranci više aktivira i Ružicu Đinđić, koja se na proteklim izborima u DS nije kandidovala ni za jednu funkciju, tako što bi najverovatnije dobila mesto u Predsedništvu.

U Krunskoj je napravljen i načelni dogovor oko popunjavanja stranačkih pozicija. Branimir Kuzmanović biće novi generalni sekretar stranke, u igri za internacionalnog sekretara je Vladimir Todorić, a za predsednika IO Goran Ćirić i Dejan Nikolić.

Pajtić još nije prelomio ko će biti njegov zamenik u stranci. Naime, on bi na tom mestu najradije video Gordanu Čomić, ali se plaši zamerki baze da Vojvođani u potpunosti preuzimaju DS. Zato će, najverovatnije, izbor pasti na potpredsednika Borislava Stefanovića, koji je na stranačkim izborima osvojio najviše glasova, više i od Pajtića.

  • scream

    08.06.2014 18:49
    Nedolijali mafijasi u jednoj stranci... zanimljivo ali cini mi se kratkog veka!
  • grbela

    08.06.2014 18:49
    Kako te nije sramota da si jos u politici??
  • Jagoda

    08.06.2014 18:10
    Prpa
    DS se plaši gubitka vlasti u Vojvodini, pa brže bolje da okupi ekipu, pa maker to bili i oni koji im programski ne odgovaraju. Znamo kako prođu sve koalicije skupljane s koca i konopca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija