Zahtev Haga o puštanju Šešelja stigao u Vladu Srbije

Ministarstvo pravde primilo je danas nalog Sudskog veća Haškog tribunala kojim se od Srbije traži da da garancije za privremeno puštanje Vojislava Šešelja na slobodu.
Ministarstvo pravde primilo je danas nalog Sudskog veća Haškog tribunala kojim se od Srbije traži da da garancije za privremeno puštanje Vojislava Šešelja na slobodu.

Ranije je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim sudom Rasim Ljajić objasnio da je Vlada Srbije do sada davala tipske garancije za sve građane Srbije koje je potraživao Tribunal, a koji su se dobrovoljno predali, ali da sada postoje uslovi Sudskog veća, koji će biti razmotreni kad zavnično stignu.

Tribunal je u problemu kad je reč o slučaju Šešelja iz kojeg ne zna kako da izađe, jer "čovek sedi u zatvoru 11,5 godina bez pravosnažne presude", rekao je Ljajić novinarima u Beogradu. U formalno pravnom smislu, nema prepreka da Šešelj dobije garancije, predočio je on, ali je istakao da je taj proces 'dvosmerna ulica' i da je do sad uvek postojala saglasnost okrivljenih i njihovih advokata na uslove Tribunala.

Ljajić je ukazao da se Šešelj protivi uslovima Sudskog veća, a Tribunal traži izlaz iz situacije koju je sam stvorio. Prema njegovim rečima, Vlada Strbije će biti korektna i ravnopravna prema svim optuženicima, ali saradnja mora biti dvosmerena.

On je napomenuo da Tribunal ni sada ne zna kad će biti datum izricanja presude, ponavljajući da je slučaj Šešelja pun presedana i manjkavosti. Ljajić je dodao da Vlada nema nikakav kontakt sa Šešeljom, a jedina komunikacija sa haškim optuženicima se obavlja preko Ambasade Srbije u Holandiji.

  • ZoranNS

    25.06.2014 18:06
    Čudna sudbina Ljajića
    Čudna sudbina Ljajića, kada je Kosovo bio vruč krompir, dobio ga Ljajić, sada je Šešelj to, opet Ljajić. Da li je on žrtva, mali mrav, ili za fotelju radim sve. Kada se Šešelj vrati biće samo dve alternative prilikom izbora, Radikali i Dosta je bilo pljačke i ludila, izbor i nije težak, znam za koga ću, ne volim ni pljačku ni ludilo.
  • ZoranNS

    25.06.2014 17:41
    Kada se Šešelj vrati biće samo dve alternative
    Kada se Šešelj vrati biće samo dve alternative prilikom izbora, RADIKALI i DOSTA JE BILO PLJAČKE i ludila.
  • 25.06.2014 16:03
    Zacin u upste, *sanju
    Ovaj 'e barem da proziva ove sadasnje "doktorande" i "doktore".
    Bas volem!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija