Sremska Mitrovica: Preduzetnik utajio milione dinara poreza

Policija u Sremskoj Mitrovici je, u saradnji sa Poreskom policijom i po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu, podnela krivičnu prijavu protiv odgovornog lica DOO "Milobraj" zbog sumnje na poresku utaju.
Sremska Mitrovica: Preduzetnik utajio milione dinara poreza
Foto: 021.rs
On se tereti da je od 20. decembra 2016. do 20. decembra 2017. godine, u nameri da delimično izbegne plaćanje poreza na dodatu vrednost, u knjigovodstvenim i poreskim evidencijama svog privrednog društva prikazao fiktivnu kupovinu robe u vrednosti od 48.3 miliona dinara, kao i prethodni porez na dodatu vrednost u iznosu od 20.6 miliona dinara, koji je neosnovano iskazao u podnetim prijavama poreza na dodatu vrednost. 
 
Takođe, sumnja se i da je on, u nameri da izbegne plaćanje poreza na prihode od kapitala, od 5. januara 2015. do 3. avgusta 2016. godine, nelegalno prodao robu vrednu 90.9 miliona dinara, a novčana sredstva stečena prodajom zadržao za sebe. 
 
Pri tome nije izvršio obračun, prijavljivanje i plaćanje, najpre poreza na druge prihode građana, a potom i poreza na prihode od kapitala, čime je izbegao plaćanje poreza u ukupnom iznosu od 36.4 miliona dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina