Od septembra u školskim klupama približno 17.600 vojvođanskih đaka

Približno 17.600 prvaka na teritoriji Vojvodine krenuće u školu od septembra.
Od septembra u školskim klupama približno 17.600 vojvođanskih đaka
Foto: 021.rs
Broj dece koja se upisuju u prvi razred, približno je isti kao i prethodne školske godine.
 
Upis budućih prvaka u osnovne škole počinje u ponedeljak, 2. aprila i traje do 31. maja. Učenici koji se ne upišu do 31. maja, moći će to da urade do početka školske godine.
 
U prvi razred osnovne škole upisuje se svako dete koje do 1. septembra 2018. godine navršava najmanje šest i po godina, a najviše sedam i po godina. To znači da se u prvi razred osnovne škole u školskoj 2018/19. godini upisuje generacija dece rođena od 1. marta 2011. godine do 28. februara 2012. godine.
 
U školu mogu da se upišu i deca koja do 1. septembra navršavaju šest godina do šest i po godina, uz obaveznu proveru njihove spremnosti za polazak u školu, kao i deca starija od sedam i po godina koja, zbog bolesti ili drugih razloga, nisu upisana u prvi razred.
 
Škola je dužna da upiše svako dete s područja škole, a na zahtev roditelja, u skladu s prostornim i kadrovskim mogućnostima i dete s područja druge škole. Sve vojvođanske škole spremne su za prijem prijava za upis prvaka.
  • Ne nestajemo

    03.04.2018 09:54
    Da je slučajno broj dece manji za koju desetinu, digla bi se panika - nestajemo, nestajemo. Pošto situacija dobro izgleda, pare za "podsticaj rađanja" usmeriti na nešto korisno - putevi, razvoj sela, oprema u školama i slično.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina