Kikinda: Na šest zatvorenih, otvori se jedno preduzeće

Od oko 1.300 pravnih lica, koliko posluje u kikindskoj opštini, više od 500 je u finansijskoj blokadi računa.
Od oko 1.300 pravnih lica, koliko posluje u kikindskoj opštini, više od 500 je u finansijskoj blokadi računa.

Prema podacima Opšteg udruženja preduzetnika Kikinda, na svakih šest zatvorenih preduzeća, otvori se jedno. Osnovni stubovi kikindske privrede – "Banini", "Toza Marković", "Livnica", kao i Metanolsko sirćetni kompleks sada znatno lošije posluju nego pre samo desetak godina. To se, nažalost, vidi i po kupovnoj moći građana, koji se odriču svega, pa i nekih najosnovnijih stvari.

Da je tako potvrđuje i predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Kikinda Siniša Pašić. - Loša finansijska situacija dovela je i ovdašnje preduzetnike u veoma loš položaj. Prema podacima kojima raspolažemo, 2011. u našoj opštini tokom godine koliko se preduzeća otvaralo, toliko se i zatvaralo. Međutim, sada je još teže - kaže Pašić.

U kikindskoj opštini trenutno je aktivno više od 800 preduzetnika, tačnije pravnih lica. Međutim, više od 500 preduzeća je u finansijskoj blokadi računa. Udruživanje i omasovljavanje preduzetnika jedno je od dugoročnijih rešenja, mišljenja je Pašić. Inače, Opšte udruženje preduzetnika Kikinda održaće svoj, sada već tradicionalni, Sajam preduzetništva u okviru manifestacije "Dani ludaje". Na sajmu će biti predstavljeno ono što Kikinda oduvek ima – iskusno, dobro i kvalitetno preduzetništvo. Samo nedostaje tržište.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina