Bugarski: Republika ne sarađuje s pokrajinom

Pokrajinski sekretar Branislav Bugarski izjavio je da svuda u svetu vlade država sarađuju s vladama svojih regiona, što u Srbiji nije slučaj.

Pokrajinski sekretar Branislav Bugarski izjavio je da svuda u svetu vlade država sarađuju s vladama svojih regiona, što u Srbiji nije slučaj.

Bugarski, koji je pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu je povodom izjave funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Igora Mirovića da je poziv na zajednički sastanak pokrajinske i republičke vlade "marketing i provokacija", zapitao da li je to "normalno", te da li on i Mirović "žive u istoj državi".

On je kao primer loše saradnje dve vlade naveo je projekat za izgradnju tunela kroz Frušku goru, o kojem je Pokrajinska vlada započela razgovore pre dve godine. "Taj projekat je važan za građane Iriga, i za životnu sredinu, i za Frušku Goru. Pre dve godine smo počeli da o tome razgovaramo s Vericom Kalanović, pre godinu dana smo ponovo počeli ragovore sa Igorom Mirovićem i - ništa se nije desilo", upozorio je Bugarski.

Kako je objasnio, to je samo jedan od razloga zašto je veoma važan sastanak pokrajinske i republičke vlade. "Kada Igor Mirović to naziva marketingom i provokacijom, ja se pitam da li živimo u istoj državi. Da li je to normalno?", dodao je Bugarski.

On je istakao obavezu zajedničkog rada na novom Zakonu o nadležnostima i Zakonu o finansiranju Vojvodine, i podsetio da svake godine Republika uskrati Pokrajini u proseku po oko 20 milijardi dinara.

  • Enes

    16.11.2014 06:54
    Sve je to lepo, samo što se ovde novac ne uskraćuje Pokrajini, već glavešinama koje taj novac guraju u privatne kanale.
  • Hidra

    15.11.2014 23:27
    A normalno je da računate na glasove Šešeljovaca u pokrajinskoj skupštini?
  • ZoranNS

    15.11.2014 20:40
    Kapacitet Igora Mirovića je za mesnu
    Kapacitet Igora Mirovića je za mesnu zajednicu, on hoće da vlada i da sklanja za stare dane, a ne da radi i sarađuje, on ni ne zna šta je to rad i saradnja, sa tog časa je pobegao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina