Evo kako izgleda rad u dobroj firmi u Srbiji

Beogradska kompanija "Nordeus" proglašena je za najboljeg poslodavca u regionu za 2012. godinu, a o uslovima u kojima rade zaposleni u ovoj firmi na internetu kruže legende da su isti kao u internet gigantu Google-u.
Beogradska kompanija "Nordeus" proglašena je za najboljeg poslodavca u regionu za 2012. godinu, a o uslovima u kojima rade zaposleni u ovoj firmi na internetu kruže legende da su isti kao u internet gigantu Google-u.

Zaposleni, međutim, tvrde da su uslovi bolji nego u Googlu. Ono što izdvaja Nordeus od većine firmi kako u Srbiji tako i u regionu, na prvom mestu jesu primanja.

"Plate su znatno iznad proseka u Srbiji, u rangu s platama koje dobijaju radnici u svetskim kompanijama koje se bave sličnom delatnošću. To znači da neko ko želi da se bavi pravljenjem kompjuterskih igara ne mora da ide iz Srbije da bi dobro zarađivao", kaže Nikola Čavić, direktor razvoja u Nordeusu, firmi koja je među pet najvećih partnera Facebooka na globalnom nivou.

Čavić kao veliku prednost rada u ovoj kompaniji ističe i mogućnost profesionalnog napredovanja. "Svaki naš zaposleni može o trošku firme da učestvuje na stručnim skupovima u inostranstvu, posećuje partnere i razmenjuje znanja i dodatno se usavršava. Vodimo računa o tome da svi budu zadovoljni jer tako svi daju svoj maksimum. Ambicija, talenat i kreativnost su tri stvari koje svako ko radi kod nas mora da poseduje. Svim radnicima Nordeusa se socijalna i penziona davanja uplaćuju i redovno i privatno, pa zaposleni manje brinu o budućnosti od ostalih u Srbiji, što im omogućava da budu više posvećeni poslu", kaže Čavić.

A zbog čega se Nordeus poredi sa Google-om, najpoželjnijom kompanijom za rad u svetu?

Klizno radno vreme - niko nema obavezu da dođe u propisano vreme na posao, već je najbitnije da zadaci na vreme i kvalitetno budu ispunjeni.

Treba reći i da je svakog jutra tu doručak, puni frižideri hrane dostupni svakome za džabe, a ide se toliko daleko da postoji i čovek zadužen za ljuštenje voća kako bi radnici pili kvalitetne sokove. "Za ručak smo angažovali specijalnog kuvara, koji kuva samo za nas. Svako napiše šta želi za ručak idućeg dana i to sutradan ima servirano. Četvrtkom je na meniju neka egzotična kuhinja, kineska, libanska, kako se dogovorimo", kaže Aleksandra Perikoti, zadužena za ljudske resurse u kompaniji.

Posebna pažnja u Nordeusu se posvećuje zdravlju.

"Svi naši zaposleni mogu da se bave sportom koji žele. Utorkom igramo fudbal, sredom neki sezonski sport, četvrtak je rezervisan za basket, a ko želi, može i na karting, skijanje na vodi, paintball...

Zdravlje nam je na prvom mestu, stolovi i stolice ciljano su nabavljeni da zadovolje najveće ergonomske zahteve i standarde", završava Čavić priču o uslovima rada u Nordeusu.

Grupna putovanja nekoliko puta godišnje

Svi zaposleni u Nordeusu imaju redovan godišnji odmor od 20 radnih dana godišnje, ali i priliku da o trošku firme idu na putovanja.

"Prošle godine smo svi zajedno bili na Kopaoniku, išli smo na splavarenje Tarom. To je korisno jer se, pored toga što se svi odmore, tako gradi i timski duh, na koji smo posebno ponosni jer sve bitne odluke u firmi donosimo timski", kaže Tamara Stojanović iz ljudskih resursa Nordeusa.

Svako bira nameštaj za svoju kancelariju

Svi zaposleni u Nordeusu imaju slobodu da sami izaberu koji će nameštaj imati u svojoj kancelariji. Oni takođe mogu da izaberu i hardver (računar i ostalu opremu) na kojem će obavljati svoj posao, kao i boju zidova u prostoru u kojem rade.

Svaki zaposleni jednom godišnje dobija i najbolji mobilni telefon koji u tom trenutku postoji na tržištu.

  • !!

    06.12.2012 19:32
    Odlična reklama..
    ..ali neće ovi još dugo. Pa ko normalan u Srbiji može toliku slobodu radniku da daje? Pa ovde sve prevarant do prevaranta!
  • 06.12.2012 17:47
    Joj kakvo pre$eravanje kao "timski duh", zajedničko bavljenje sportom, putovanja. Ja upravo zbog toga nikad ne bih pristao da slobodno vreme i neradne dane poklanjam firmi. 16 sati na dan su moji, vikendi su moji. Ne zanima me timski duh, već da budem plaćen za ono što uradim i kraj priče.
  • NOVOSADJANIN

    06.12.2012 10:14
    necemo ni kako mi hocemo
    rdjavom k...u svaka dlaka smeta,eto takvi smo ti mi.Poslodavac ima pravo da zaposli koga on hoce,dali ima zena u rudniku ili je i to seksizam.
    Mi smoo bolesno ljubomoran i sujetan narod ,trazimo dlaku u jajetu.Svaka cast Nordeusu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.