Zabranili nošenje pantalona na pola zadnjice

Lokalne vlasti u jednom mestu u Luizijani izglasale su zakon da se zabrani nošenje pantalona spuštenih do pola zadnjice.
Lokalne vlasti u jednom mestu u Luizijani izglasale su zakon da se zabrani nošenje pantalona spuštenih do pola zadnjice.

Iako je takva zabrana protivustavna, zakon je stupio na snagu.

Svako ko bude prekršio zakon biće kažnjen sa 35 evra prilikom prvog prestupa, 80 kada se ogluše o ovaj zakon drugi put i 16 sati društveno-korisnog rada, ako se "greška" ponovi treći put.

"Pojaviti se u javnosti sa 'isturenim' delovima tela, pogotovo ispod pojasa, protivno je opštem dobru građana, zdravlju, bezbednosti... Nema ničeg lepog u tome. To nije 'crnačko pitanje', niti 'belačko pitanje', već stvar dobrog ukusa, ljudsko pitanje", kažu predstavnici grada Terebona.

Pre dve godine, te "vrećaste" pantalone, odnosno način njihovog nošenja bio je zabranjen u autobusima u Teksasu.

Ovakav trend nošenja pantalona nastao je u američkim zatvorima, gde zatvorenicima nije bilo dozvoljeno nošenje kaiševa. Reperima se dopao taj stajling, pa su ga "preuzeli" devedesetih godina.

Povodom ovog "problema", jednom prilikom se oglasio i predsednik SAD Barak Obama. "Braćo, navucite pantalone. Vidi vam se veš, a šetate pored vaše majke, bake. Šta nije u redu? Neki ljudi možda ne žele da gledaju vaš donji veš, a i ja sam jedan od njih", rekao je Obama.

Senator iz Njujorka Erik Adams još pre tri godine je pokrenuo kampanju protiv takvih pantalona i načina njihovog nošenja, obraćajući se pre svega crnačkoj populaciji, kojoj i sam pripada.

Ceo Bruklin bio je tada "okićen" bilbordima u kojima je pozivao Afroamerikance da prestanu da nose takve pantalone. "Valjda smo bolji od ovoga! Zabranite 'vrećaste' pantalone! Podignite pantalone, podignite svoj imidž", bila je senatorova poruka sa bilborda.

  • Izzy

    17.04.2013 13:19
    Moda
    A carevo novo odelo???
  • pong

    17.04.2013 11:12
    beda
    jadan je ovaj svet kada trendovi nastaju u americkim zatvorima...
  • 17.04.2013 06:54
    bravo
    ovaj tip odevaja deluje blesno, još svasta treba zabranti , neka ovo bude samo početak...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.