Španske marke sa ukusom šunke, mandarine i gaspača

U želji da skrene pažnju na domaću kuhinju, španska pošta Koreos izdala je seriju maraka sa ukusom iberijske šunke, gaspača sa belim lukom i mandarine.
U želji da skrene pažnju na domaću kuhinju, španska pošta Koreos izdala je seriju maraka sa ukusom iberijske šunke, gaspača sa belim lukom i mandarine.

Okruglog oblika, prečnika 3,2 centimentra, marke ispuštaju i omamljujuće mirise poznatih lokalnih specijaliteta kada se lizne lepak na poleđini da bi se zalepile na koveratu.

Ukupno je izdato 300.000 ovih maraka čiji su motivi štampani "offset" tehnikom.

Na ovom projektu, koji ima za cilj promociju španske gastronomije u svetu, Koreos je sarađivala sa poznatim katalonskim kuvarom i pionirom milekularne kuhinje Feranom Adrijom čiji je restoran "El Buli" pet puta prograšavan najboljim na svetu.

  • jovan

    30.04.2014 10:18
    pravopis
    Marke - proizvod, brend, marke kao valuta??! AAAA POŠTAAANSKA MARKA! ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.