Pentagon ima plan u slučaju napada zombija

Verovatno ste već čuli za strahovanja od invazije zombija, ali u nekom filmu. Da li ste znali, međutim, da Pentagon ima plan da "sačuva svetost ljudskog života" od "probuđenih" mrtvaca?
Verovatno ste već čuli za strahovanja od invazije zombija, ali u nekom filmu. Da li ste znali, međutim, da Pentagon ima plan da "sačuva svetost ljudskog života" od "probuđenih" mrtvaca?

CONOP 8888 dokument, koji je objavio Foreign Policy magazin, predstavlja strategiju borbe protiv raznih zombija.

U dokumentu se, između ostalog, navode podaci o takozvanim "kokoškama zombijima". "Iako zvuči smešno, ovo je jedina vrsta zombija koja dokazano postoji", piše u planu. "Oni se javljaju kada stare kokoške koje više ne mogu da legu jaja, bivaju eutanazirane ugljen monoksidom i zakopane, ali uspeju da ponovo izađu na površinu", piše u CONOP 888.

Druge mogućnosti koje ovaj plan navodu je i napad zombija nastali usled dejstva crne magije, pa i zombija vegetarijanaca koji ne predstavljaju pretnju ljudima. Dokument ne isključuje ni postojanje zombija iz svemira.

U izveštaju stoji da je "plan u početku bio šaljiv", ali da je nastao nakon što su vojni stratezi u Omahi (Nebraska) poželeli da imaju scenario prema kom će se boriti sa vanrednim stanjem u celoj državi.

Oni su stvorili plan napada zombija, u kom je čak opisano kako će civili biti trenirani za preživljavanje u postapokaliptičnom svetu.

"Dokument je samo vid obuke za studente, koji treba da nauče osnovne koncepte vojne strategije u fiktivnim scenarijima", objasnila je kapetan mornarice SAD Pamela Kunc. "Ovaj dokument nije američki strateški komandni plan".

  • Mile

    15.05.2014 15:55
    plan
    Njihov plan je: G6, H12,ubijes konja ides peske !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.