Akcija za Tijanu danas na Trgu slobode

Akcija "Hoću Tijanin zakon! #Podrži" sa ciljem izmene Zakona o policiji održaće se u nedelju, 28. juna, na Trgu slobode u 18 časova.
Akcija "Hoću Tijanin zakon! #Podrži" sa ciljem izmene Zakona o policiji održaće se u nedelju, 28. juna, na Trgu slobode u 18 časova.

"Hoću Tijanin zakon! #Podrži" je, prema rečima organizatora, javni, građanski, vanstranački skup koji ima za cilj promenu člana 72. Zakona o policiji koji reguliše vreme između prijave nestanka maloletne osobe i kretanja u akciju potrage.

Kako kažu, sadašnjim zakonom je vreme regulisano na 48 sati od prijave nestalog, dok bi izmenom ovog člana vreme bilo svedeno na minimum - tačnije, akcija potrage bi krenula od momenta prijave.

Predlog izmene člana 72. Zakona o policiji, poznatiji kao 'Tijanin zakon', sačinili su stručnjaci sa novosadskog Pravnog fakulteta, a na inicijativu Igora Jurića, oca tragično nastradale Tijane.

Sam predlog izmene je predat nadležnima još 30. avgusta 2014. godine, ali do danas se nije našao u proceduri za usvajanje, iako je bilo najava da će ući u proceduru.

Skup počinje u 18 časova, trominutnom tišinom kao znakom mirnog protesta. Nakon tišine, okupljenima će se obratiti Igor Jurić, Tijanin otac i inicijator promene zakona i Vladimir Jovanović ispred neformalne grupe građana "Dva minuta tišine" kao organizatora nedeljne akcije.

Tokom akcije biće postavljen i štand humanitarne fondacije "Fondacija Tijana Jurić" na kojem će biti prodavane majice sa Tijaninim likom, a sav prihod će ići u humanitarne svrhe.

  • Rusofil_IQ_0

    29.06.2015 01:59
    Realno nemoguce u srbistanu, deca je sirok pojam vecina preko 13 godina vise ovde nisu deca po ponasanju, bahatosti i bezobrazluku... nazalost zato ce normalan deca da ispastaju jer su manjina!

    Takodje se slazem da im treba ograniciti izlazak nakon nekog casa... mozda ne 10 ali do ponoci definitivno, ali realno nemoguce!
  • Kalauz

    28.06.2015 14:19
    Potpuno se slažem ali bih i dodao zakon po kome maloletna lica ne smeju sama da se kreću posle 22h. Ima toga iu nekim zemljama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti