Svađa oko licence bivšeg direktora Instituta u Sremskoj Kamenici

Lekarska komora Srbije optužila je Regionalnu lekarsku komoru Vojvodine da je hirurgu Aleksandru Nikoliću nezakonito izdala licencu za rad.


Lekarska komora Srbije optužila je Regionalnu lekarsku komoru Vojvodine da je hirurgu Aleksandru Nikoliću nezakonito izdala licencu za rad. Prema tvrdnjama direktorke Lekarske komore Srbije Tatjane Radosavljević, Nikolić je dobio licencu subspecijaliste kardiohirurgije, iako u ovoj oblasti nema odgovarajuću diplomu.

Komora Srbije oduzela je juče srpsku licencu hirurgu koji inače radi kao načelnik Centra za kardiohirurgiju u Kliničkom centru Crne Gore, javlja B92.

Lekarska komora Srbije naložila je regionalnoj komori Vojvodine da dostavi dokumentaciju na osnovu koje je hirurg Nikolić dobio licencu za rad, ali ova komora je to odbila da uradi.
O optužbama koje dolaze iz LKS, Lekarska komora Vojvodine nije htela da govori, a u saopštenju na njihovom sajtu tvrde da je prilikom dodeljivanja licence doktoru Nikoliću uzeto u obzir to da je ovaj hirurg jedan od osnivača kardiohirurgije u Srbiji i da je bez obzira na to što nema domaću diplomu, dokumentacija koju poseduje dovoljna potvrda njegove kardiohirurške profesije.

Nikolić je u Srbiji obavio oko 5.000 operacija, 2006. bio je direktor Klinike za kardiohirurgiju Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici nakon čega odlazi u Crnu Goru, gde i danas boravi i radi.
  • Boris

    19.03.2011 10:34
    U Srbiji ništa novo
    Zbog ovakvih činovnika i "eksperta" bivšeg ministra zdravlja Tomice Milosavljevića, kao što je Tatjana Radosavljević, direktorka Lekarske komore Srbije, ovu zemlju će napustiti sve što i malo valja od lekarskog kadra. Možda nam tako nešto i treba? Neko je još davno rekao, da se u Srbiji uspeh nikako ne prašta.
  • Limanac

    19.03.2011 09:20
    Postali smo lud narod
    U Srbiji po podacima Svetske zdravstvene organizacije radi samo 47 kardiohirurga!!!!
    Dobro ste pročitali 47!
    Na žalost ni jedan od njih nije ni približno u klasi novosađanina dr Aleksandra Nikolića, koga koliko vidim ovde pominjete.
    Sinoć je na TV Avala ministar zdravlja Srbije dr Zoran Stanković govorio upravo o ovom problemu (ozbiljnom nedostatak kardiohirurga).
    E pa kada neko ismeva najboljeg srpskog kardiohirurga, koji je napustio Srbiju, jer nije želeo da mu rukovodioci budu nestručna (politički podobna) lica, onda je to već patološko ponašanje.
  • Gagi

    18.03.2011 21:45
    Ko oduzima licence? I kome?
    Ne mogu lošiji boljima od sebe da dodeljuju licence i diplome.
    Ovde u Srbiji bi Nikoli Tesli i Mihajlu Pupinu zabranili rad kao nestručnim licima, jer nemaju naše diplome.
    Kada zovu eksperte iz inostranstva u naše klinike, da ovdašnje lekare uče, ne traže od njih da prvo pribave domaću licencu.
    Kada neko dođe sa licencom iz razvijenije zemlje ili je recimo priznat kao kardiohirurg, ko će njega da propituje?
    Čuj ovu foru, osnivača srpske kardiohirurgije, proglasili nestručnim, a čovek nikada nije napravio ni jednu grešku, šta više uči ljude i ovde i u inostranstvu kardiohirurgiji?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti