Đaci masovno dojavljuju postavljene bombe

Dvojica učenika Osnovne škole "Ivan Gundulić" prijavili su policiji da je u školi podmetnuta bomba kako bi izbegli kontrolni iz fizike, dok su đaci iz Osnovne škole "Duško Radović" dojavili bombu jer su taj dan želeli da izbegnu probni maturski ispit.

Dvojica učenika Osnovne škole "Ivan Gundulić" prijavili su policiji da je u školi podmetnuta bomba kako bi izbegli kontrolni iz fizike, dok su đaci iz Osnovne škole "Duško Radović" dojavili bombu jer su taj dan želeli da izbegnu probni maturski ispit.

Četrnaestogodišnji učenik Osnovne škole "Ivan Gundulić" uhvaćen je nakon što je sa telefona svog mlađeg školskog drugara prijavio navodno postavljenu bombu u školi, zbog čega je policija morala da reaguje i isprazni školu. Protiv ovog dečaka podneta je krivična prijava za izazivanje panike i nereda, dok se mlađi osnovac tereti za omogućavanje krivičnog dela, jer je navodno znao za namere svog prijatelja.

Kako piše "Blic", i u Osnovnoj školi "Duško Radović" na Klisi se dogodila slična scena, sa tim da je tamo trebalo da učenici taj dan polažu probni test za malu maturu.

Za krivično delo izazivanja panike i nereda zaprećene su  novčane kazne i kazna zatvora u trajanju od tri godine. Međutim, nisu sve prijave o podmetnutim bombama u školama lažne, jer su učenici škole "Isidora Sekulić" pre dve godine pronašli kašikaru i školskom dvorištu.

  • 05.06.2011 02:16
    Pa zar ljudi koji krece skole u rozu i svetlo plavu mogu biti dobar uzor deci? Videla deca da je totalno rasulo u drustvu pa resila i ona da se uklope u haos.
  • @ Anonimus

    01.06.2011 13:10
    Pa, ako su štrajkovali I ZBOG TOGA, o čemu nismo obavešteni, a iz priloženog ne vidim da su u toj oblasti bilo šta i postigli, već godinama unazad. Onda se žale na svoj položaj... Neka traže smene direktora, ministra prosvete, aktivno učešće u kreiranju i izboru vaspitno-obrazovnog rada sa decom, pa da vidimo koliku će podršku od roditelja dobiti. Ali, boli ih briga ... ko bi se sad oko toga smarao, kad ima malu platu. Najlakše je reći da su deca nevaspitana, roditelji isto tako, mi smo samo posmatrači, i šta se sad tu može!
    P.S. Pri tom uopšte ne želim da branim ovu gorenavedenu decu, naravno da ih treba kazniti, ali prosvetari su sami sebe (gorenavedenim nečinjenjem) doveli u situaciju da su im ruke vezane. Tražili ste-gledajte!
  • 01.06.2011 09:57
    Pa i jesu strajkovali i ZBOG toga, ali niko nije pricao o tim zahtevima. svi su se bavili samo platama, i vodila se hajka mesecima. A sada kao sto vidite kada bi trebalo pricati o tome kakva su deca i njihovi roditelji (koji ih u 90% slucajeva podrazavaju), slabo nesto komentari stizu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti