Posustaju kamioni "Čistoće"

Do sporijeg odnošenja otpada, odnosno većeg gomilanja smeća oko kontejnera, moglo bi da dođe uskoro, ukoliko gradske vlasti  i rukovodstvo "Čistoće" nešto hitno ne preduzmu kada je reč o opravci i nabavci vozila ovog javno-komunalnog preduzeća.
Do sporijeg odnošenja otpada, odnosno većeg gomilanja smeća oko kontejnera, moglo bi da dođe uskoro, ukoliko gradske vlasti  i rukovodstvo "Čistoće" nešto hitno ne preduzmu kada je reč o opravci i nabavci vozila ovog javno-komunalnog preduzeća.

Momčilo Arsenijević iz Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti kaže za Radio 021 da se kamioni masovno kvare, te da se na gradske ulice izlazi u poluispravnim vozilima. "Čeka se da dođe jedan vozač, pa onda vozilo uzima drugi i izlazi na teren naknadno. Trebalo je da radi u šest, a on počinje u 10h. Mučimo se da građani to ne bi osetili. Staćemo s radom zbog vozila, jer nemam čime da radimo", tvrdi Arsenijević.

On otkriva da nijedno vozilo za iznošenje smeća nije kupljeno u protekle četiri godine. "U planu je da se kupe vozila, ali ako Grad nema para, stvarno ne znam kada će se i da li će se kupiti. Upravni odbor je o doneo odluku, ali nema odluke Grada, jer je bila smena vlasti", objašnjava Arsenijević.

Kako kaže, zanimljivo je i da gradske vlasti u cilju poboljšanja komunalne higijene u poslednje vreme forsiraju postavljanje podzemnih kontejnera, a nisu obezbeđena vozila za njihovo pražnjene. "Čistoća" trenutno raspolaže samo s jednim kamionom za odnošenje smeća iz podzemnih kontejnera, pa je pitanje kako bi izgledale ulice u centru kada bi došlo do većeg kvara na tom vozilu. (D.S.)

  • Kraguj

    13.08.2012 18:45
    za Anonimusa
    Anonimuse, izbrojah da si se danas 13.8. svojim komentarima javio samo 23 puta. Znači, počeo si da shvataš da i drugima treba dati šansu.
  • radnik

    13.08.2012 13:42
    za neupućene
    Radni vek nemačkih smećara je 5 godina ali ako rade u jednoj smeni, čistoćini rade u dve pa i tri smene. Svaku odgovornost snosi bivši Dalibor Novaković i: čampara, višnjič, lončar, grujić, segedinac, majkić tanja, jablan, mara, i ko zna ko još. A arsenijević nista nije govorio dok su ovi bili na vlasti a sada se *urči.
  • novosadista

    13.08.2012 11:35
    eksperti
    E Georg pa da je samo Segedinac nekako bi se i dalo svariti,mada bi i to bio podvig hehehe,ali ima ih ko kusih pasa istih onih koje ne hvataju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti