Beočin: DSS u koaliciji sa DS

Demokratska stranka Srbije zvanično je pristupila vladajućoj većini koju su posle majskih izbora u opštinskom parlamentu u Beočinu formirali Demokratska stranka, Socijalistička partija Srbije, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Romska demokratska stranka.
Demokratska stranka Srbije zvanično je pristupila vladajućoj većini koju su posle majskih izbora u opštinskom parlamentu u Beočinu formirali Demokratska stranka, Socijalistička partija Srbije, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Romska demokratska stranka.

U velikoj sali Skupštine opštine juče je potpisan dodatak koalicinom sporazumu, te će ova proširena koalicija sa tri odbornika DSS imati više nego stabilnu većinu od dvadeset jednog od ukupno 29 odbornika u opštinskoj Skupštini.

"Ovim sporazumom stavljamo tačku na neizvesnost i priče o prekomponovanju lokalne vlasti. Vremena su krizna i nemamo vremena za politikanstvo. Mora da se radi odmah i mora da se ispuni sve ono što smo građanima Beočina obećali pre izbora, izjavio je predsednik Opštinskog odbora DS Sava Svirčević koji je juče potpisao dodatak sporazumu u ime ranije formirane koalicije.

Prema njegovim rečima, nije ništa neobično što je DSS i zvanično postao partner ove vlasti, jer su ove stranke i ranije dobro sarađivale na opštinskom nivou zato što imaju zajednički cilj. "Na lokalu nema mnogo politike, bitni su ljudi, njihova ozbiljnost i kompetentnost da pomognu svojoj sredini. Naši ljudi u opštinskoj upravi biće štedljivi i odgovorni, a boljitak građana će im biti ispred svega", izjavio je prilikom potpisivanja sporazuma predsednik Opštinskog odbora DSS Stevo Komljenović.

Sednica Skupštine opštine na kojoj će biti predstavljena ova nova proširena zajednička  odbornička grupa najavljena je za 17. avgust.

  • 11.08.2012 08:32
    Seljacka posla...
  • msp

    11.08.2012 08:05
    vlast je vlast
    Reko Ilić pa poreko,ništa novo.Važno je da se zauzme stolica,e beočinci biće vam lepo.Sjaši kurta da uzjaši murta.Ili da zapevate onu Tijaninu pesmu "sve je isto samo njega nema"
  • 10.08.2012 18:09
    Zar Borko Ilic nije pre neki dan trubio kako treba DS i LSV isterati sa vlasti? Sta ti je politika ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti