U Urgentnom centru zadržano 17 osoba

U Urgetnom centru Kliničkog centra Vojvodine 1. maja pregledano je 258 osoba, a 17 osoba zadržano je na bolničkom lečenju, saopštio je KCV.
U Urgetnom centru Kliničkog centra Vojvodine 1. maja pregledano je 258 osoba, a 17 osoba zadržano je na bolničkom lečenju, saopštio je KCV.

Ukupno je bilo 229 hirurških pregleda, 12 internističkih, 14 neuroloških i 38 ambulantnih. Iz saobraćajne nesreće pomoć u Urgentnom centru je potražilo 5 pacijenata, iz tuče 7, iz napada 6, a iz pokušaja ubistva 2 pacijenta. Zabeleženo je i 16 pacijenata koji su se obratili lekarima u vezi krpelja.

"Svim pacijentima je ukazana lekarska pomoć i stabilnog su stanja. Za sada nije zabeležena ni jedna intoksikacija", navodi se u saopštenju i precizira da je u Urgetnom centru primljeno 12 pacijenata na ležanju, a u Kliničkom centru 5 pacijenata.

  • Limanac

    03.05.2013 18:11
    @Sremčina
    Ne nisi u pravu, ja želim da kod mene bude dobro. Želim da kod mene bude i bolje al ne zabijam nos u pesak da se iščuđavam što posle nove godine i prvog maja uvek ima više pacijenata u urgentnom. Moja poenta je da je to tako jer su to dani kad se slavi pa se u slavlju neko i zaleti pa bude problema što je najnormalnija stvar od Londona do Pekinga pa mi je krivo što neko odma omalovažava ceo narod. Složićeš se da to nije u redu.
    To kako se nekad živelo u Novom Sadu znam bolje od većine komentatora na ovim stranicama iako to ne smatram nekim posebnim kvalitetom. Ako ako ima još neko među komentatorima da je išao u istu školu u koju mu je išla majka a sad sin onda može da se poredi i da mi "objasni" kako je to bilo "nekad" jer ja eto ne znam a kojekakvi sremci to sigurno ne mogu.
  • Sremcina

    03.05.2013 11:45
    Limanac mi ne zivimo u nemackoj i madjarskoj tako da nas ne interesuju izvestaji van ovih granica. Te patriJocke mantre "pa tako je u svetu" mozes da prodajes po kafanama. Verujem da ce se vecina sloziti sa mnom ako postavim pitanje "da li su se danas ziv vratiti iz prodavnice" ili "hoce li mi se deca vratiti ziva i zdrava iz skole"
    Verujem da nisi odavde pa ne zans kakav je novi sad bio pre.
  • Mikan

    03.05.2013 10:37
    he he
    Nije tačno da se čeka dva sata. Urgentni centar radi po principu prioriteta. Ako je neko recimo sa krvarenjem ili bez svesti, odmah je pregledan i odmah se započinju mere koje su potrebne. Ako neko dolazi sa istegnućem skočnog zgloba on je po redu hitnosti na daleko većem broju od krvarenja, gubitka svesti, bola u grudima itd...
    Dalje, nije tačno da radi samo jedna ambulanta već 4 minimum u svakom momentu, treće, iznesena cifra je apsolutno tačna, provereno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti