Laboratorija za ispitivanje kvaliteta mleka počinje da radi

Prva laboratorija za ispitivanje kvaliteta mleka u Srbiji s ovlašćenjem Ministarstva za poljoprivredu počinje u utorak da radi na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu.

Prva laboratorija za ispitivanje kvaliteta mleka u Srbiji s ovlašćenjem Ministarstva za poljoprivredu počinje u utorak da radi na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu.

Direktorka Depadansa za stočarstvo Poljoprivrednog fakulteta Snežana Trivunović navela je da će u utorak kombijem prvi put biti dopremljeni uzorci sa terena u laboratoriju, dodajući da je planirano da se dnevno obradi do 1.500 uzoraka mleka.

"Laboratorija je namenjena sprovođenju odgajivačkog programa, odnosno kontroli pojedinačnih uzoraka mleka", rekla je Trivunovićeva. U skladu sa brojem obrađenih uzoraka planirano je, kako je dodala, otvaranje novih radnih mesta, a njihov broj i struktura biće naknadno određeni.

Laboratorija raspolaže najsavremenijom opremom, a sredstva u njeno opremanje uložili su Ministarstvo za poljoprivredu Srbije, Sekretarijat za poljoprivredu Vojvodine i Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu.

  • Novosađanka

    07.05.2013 15:48
    To što poznati reklamiraju mleko samo je dokaz da im je prodaja pala, a tako i treba da bude, kad su bahati i neodgovorni. Ne vredi im ništa. Ne bih zbog Cece popila mleko pa da mi ga džabe daju :)
  • darkoz

    07.05.2013 09:51
    fotelja
    Vazno je da je g.Knezevic, ostao u svojoj fotelji iz koje nam se ponovo cereka !
  • malena

    07.05.2013 09:00
    pa šta to ispitujemo kad nam poznate face tvrde kako ga piju ,pa sad ni njima ne verujemo,hahaha,STRAŠNO a Knežević ćuti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti