Dejan Orčić sa PMF-a najbolji mladi naučnik u Vojvodini

Troje mladih naučnika juče je za svoje fakultetske i naučne uspehe nagrađeno priznanjem "Dr Zoran Đinđić".
Troje mladih naučnika juče je za svoje fakultetske i naučne uspehe nagrađeno priznanjem "Dr Zoran Đinđić".

 

Tradicionalna nagrada "Dr Zoran Đinđić" za najboljeg mladog naučnika i istraživača iz Vojvodine dodeljena je u Pokrajinskoj vladi Dejanu Orčiću sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu. Nagrada za najboljeg studenta Univerziteta u Novom Sadu dodeljena je Aleksandri Vejinović sa novosadskog Medicinskog fakulteta, dok je ovogodišnje priznanje za najbolji magistarski rad iz filozofskih i socioloških nauka uručeno Sonji Antonić.

Nagradu, koja se sastoji od svečane povelje i novčanog iznosa od milion dinara, Dejanu Orčiću uručila je Ružica Đinđić, predsednica Fondacije "Dr Zoran Đinđić", koja je izrazila uverenje da će ovo priznanje biti podsticaj mladom naučniku i istraživaču da i nadalje bude uspešan.

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić je najboljem studentu Univerziteta u Novom Sadu za ovu godinu, Aleksandri Vejinović sa Medicinskog fakulteta, uručio priznanje koje se sastoji i od novčanog iznosa od 200 hiljada dinara, istakavši da je važno da uspešni mladi ljudi ostanu u zemlji.

Nagrada za najbolji magistarski rad iz filozofskih i socioloških nauka dodeljena je Sonji Antonić. Ona je za master rad "Bioetika pristojnog društva" dobila povelju i novčani iznos od 300 hiljada dinara.

  • 23.12.2014 12:59
    zoki
    čestitam možda ćete Vi bolje misliti na ove mlade
  • 23.12.2014 12:11
    Bivsi student
    Dejan nam je bio asistent, divan covek, izuzetan naucnik I professor... Bravo, bravo
  • SUMP

    23.12.2014 09:23
    Bravo!
    Orcica sam upoznao i licno, izuzetan kapacitet, svaka cast. Zelim mu sve najbolje u buducoj naucnoj karijeri.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti