Umak, namaz ili dodatak jelima: Kako da napravite pikantni humus?

Humus je ukusan i hranljiv namaz koji se priprema od kuvanih leblebija, tahinija (susamovog putera), belog luka, limunovog soka i maslinovog ulja.
Umak, namaz ili dodatak jelima: Kako da napravite pikantni humus?
Foto: Pixabay
Da biste napravili pikantni humus, možete dodati različite začine kako biste pojačali ukus.
Evo jednostavnog recepta za pikantni humus:
Šta vam sve treba?
 
1 konzerva (oko 400 g) kuvanih leblebija, ispranih i oceđenih
3 kašike tahinija
3 kašike sveže ceđenog limunovog soka
2 čena belog luka, sitno iseckana
1/2 kašičice soli (po ukusu)
1/2 kašičice kumina
1/4 kašičice paprike u prahu (možete dodati više ako želite jaču pikantnost)
3-4 kašike maslinovog ulja
2-3 kašike vode (po potrebi)
 
Priprema:
 
U blender ubacite leblebije, tahini, limunov sok, beli luk, so, kumin i crvenu papriku.
 
Blendajte sastojke dok ne dobijete glatku smesu. Ako je smesa previše gusta, dodajte malo vode kako biste postigli željenu konzistenciju.
 
Dodajte maslinovo ulje i ponovo blendajte dok se sve dobro ne sjedini.
 
Posolite po ukusu i, ako želite, dodajte još paprike u prahu za pojačanu pikantnost.
Poslužite pikantni humus sa svežim povrćem, tostiranim hlebom ili pita hlebom.
 
Po želji, možete dodati i malo svežeg peršuna, crnog susama ili masline za dekoraciju.
 
Ovaj pikantni humus je odličan kao umak, namaz ili dodatak raznim jelima.
 
Uživajte!
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Jedna varijanta pite s krompirom ili krompiruše

Krompiruša je jedno od onih jela koje miriše na detinjstvo, na dom i jednostavnu, toplu kuhinju. Skromna, a bogata ukusom, ova pita idealna je za doručak, lagani ručak uz čašu jogurta, ili večeru.

Krofne na malo zdraviji način

Danas vam donosimo recept za zdrave krofne koje su pečene (ne pržene), napravljene od zdravih sastojaka, ali i dalje ukusne.