Prinsovi naslednici prodali prava na neobjavljene pesme

Kompanija "Universal music" otkupila je prava na skoro sve neobjavljene pesme muzičara Prinsa ugovorom koji je sklopila s njegovim naslednicima.
Ta najveća muzičko-izdavačka kuća na svetu saopštila je danas da je dobila prava na skoro sve neobjavljene pesme muzičara koji je iznenada umro 21. aprila 2016. godine od prekomerne doze analgetika na bazi opijata. Juniversal je preuzeo i prava na 25 albuma koje je Prins objavio. Cena nije obelodanjena.
 
Pevač, poznat i kao "dete iz Mineapolisa", bio je jedan od najvećih muzičara kraja 20. veka, s hitovima medju kojima su "Cream", "Kiss" i "Purple Rain" za koju je dobio Oskara za originalnu pesmu u istoimenom filmu iz 1985. godine.
 
"Universal music group" je američko-francuska muzička korporacija, podružnica francuskog konglomerata Vivendi. To je najveća izdavačka kuća na svetu. Njeno sedište je u Santa Moniki, u Kaliforniji.

Teme

prins

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika