
"Chef" iz Novog Sada vam otkriva tajnu hrskavih krompirića
Hrskavi krompirići su omiljena poslastica mnogih ljudi, a koja je tajna u dobijanju hrskave teksture, otkriva vam "Chef" Milica Petrušić koja za 021 predstavlja ukusne recepte.

Foto: Pexels (Shameel Mukkath)
Milica Petrušić radila je po vrhunskim restoranima u Srbiji i Evropi, kao i onima koji imaju Mišelinove zvezdice, osvajala je brojne nagrade, a sada vam donosi recept za neverovatno hrskave krompiriće.
Super hrskavi krompirići sa sodom bikarbonom postali su pravi hit među ljubiteljima hrskavog krompira.
Tajna je u kuvanju krompira u vodi sa sodom bikarbonom - alkalna voda razgrađuje skrob, stvarajući hrapavu teksturu koja se tokom pečenja pretvara u neverovatno hrskavu koricu.
Nakon kratkog kuvanja, krompirići se protresu kako bi se stvorila površina koja bolje prima ulje i začine.
Zatim se peku u rerni dok ne dobiju zlatno-braon boju i maksimalnu hrskavost. Ovaj trik daje savršenstvo spolja, a mekoću iznutra.
Priprema hrskavih krompirića
Oljuštite i isecite krompire na kocke 1x1 centimetar.
U ključalu vodu dodajte kašičicu sode bikarbone i so, pa ubacite krompire. Kuvajte ih par minuta dok ne omekšaju spolja (nikako prekuvati).
Procedite krompire i vratite ih u šerpu.
Protresite šerpu kako bi dobili hrapavu površinu.
Prebacite ih na pleh, pospite uljem i začinima po želji.
Pecite ih u rerni na 200°C dok ne postanu zlatni i hrskavi.
Uživajte!
Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Recepti
Mogu i kao desert i kao doručak: Palačinke sa blagim ukusom kokosa
15.10.2025.•
1
Ako imate malo više vremena da se posvetite spremanju obroka, preporučujemo vam da probate palačinke sa blagim ukusom kokosa.
Pita sa višnjama: Kako se priprema?
14.10.2025.•
2
Hrskava korica, sočan fil i bogat ukus višanja - ova pita je jednostavna za pripremu, a izgleda i miriše kao da je iz pekare.
Meksička inspiracija: Kafa sa čokoladom, čilijem i cimetom
14.10.2025.•
0
Malo egzotike i promene nije naodmet, pa vam dana preporučujemo kafu sa čokoladom, čilijem i cimetom.
Smoki i jogurt: Jeste li probali?
13.10.2025.•
4
Postoje kombinacije koje mnogima nisu pale na pamet, a jednostavno su dobre. Jedna od njih je kombinacija flipsa i jogurta.
Predlog za ručak: Kremasti rižoto sa piletinom
13.10.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za jednostavan i kremast rižoto sa piletinom - nije previše skup, a ukusan je i praktičan.
Kafa sa rumom: Malo drugačiji početak dana
13.10.2025.•
4
Danas vam donosimo recept za kafu sa rumom kao predlog da na zanimljiv način počnete dan.
Krem supa od pečene bundeve i šargarepe
11.10.2025.•
1
Kad napolju zahladni, nema boljeg načina da se ugrejete nego uz tanjir kremaste supe od pečene bundeve i šargarepe.
Sočni kolač sa kruškama i bademima: Jesenja elegancija
10.10.2025.•
0
Idealno je vreme da kruške pretočimo u jednostavan, ali elegantan kolač.
Pečene knedle sa kiselim kupusom i dimljenom slaninom
08.10.2025.•
6
Neobičan spoj kiselog kupusa, knedli i dimljene slanine - jelo koje donosi duh zime u potpuno novom obliku.
Miris jeseni iz rerne: Pita sa bundevom i cimetom
07.10.2025.•
3
Kako dani postaju kraći, a vazduh svežiji, bundeva ponovo preuzima glavnu ulogu u kuhinji.
Predlog za ručak: Ćuftice sa pirinčem u paradajz sosu
07.10.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za domaće ćuftice sa pirinčem u bogatom paradajz sosu - klasično jelo koje se lako sprema, ne zahteva skupe sastojke, a pritom će vas zasititi.
Za "jak" početak dana: Prženice sa sirom i jogurtom
06.10.2025.•
0
Nekad nije loše početi dan sa starim dobrim prženicama, kvašenicama, močama...
Ako ste još raspoloženi za hladan napitak: Oblak kafa
05.10.2025.•
0
Kafa koja je trenutno popularna na mrežama je takozvana Oblak kafa.
Šakšuka - jaja na malo drugačiji način
02.10.2025.•
4
Šakšuka je bliskoistočno-severnoafričko jelo koje se sastoji od jaja poširanih u sosu od paradajza, paprike i začina.
Palenta sa sirom i kiselom pavlakom: Gurmanski doručak koji nije previše skup
01.10.2025.•
0
Palenta je pristupačna i ume da zasiti, a uz malo dodataka postaje pravi gurmanski doručak.
Aromatična kafa sa mandarinom i medom
01.10.2025.•
0
I danas vam donosimo recept za malo drugačiju kafu, pa ako volite ovaj napitak i volite da eksperimentišete - ovo je piće za vas.
Da dan počne ukusno: Orijentalna med-kafa sa začinima
30.09.2025.•
1
I danas za vas imamo recept za malo drugačiju kafu.
Za egzotičan početak dana: Kokos latte
29.09.2025.•
0
Sigurno imate jednu vrste kafe kojoj ste verni i koju preferirate kada ujutru otvorite oči.
Predlog za doručak ili ručak: Pečena jaja u avokadu sa sirom i začinskim uljem
28.09.2025.•
1
Važno je kako startujete dan, a lepo je ako je taj start ukusan i hranjiv.
Fin način da započnete dan: Kardamom moka sa medom
28.09.2025.•
0
I danas vam donosimo malo drugačiji recept za kafu, da probate nešto novo i ukusno.
Napitak protiv stresa koji "trenduje" na društvenim mrežama: Ovo je recept za "kortizol koktel"
26.09.2025.•
0
Prema najnovijem izveštaju Censis-Eudaimon-a, čak 31,8 odsto ljudi navodi da se oseća iscrpljeno i pred sagorevanjem zbog svakodnevnog radnog pritiska.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar