Ovo su najopasnije zemlje za život

Britanske firme specijalizovane za bezbednost procenjuju da je Sirija trenutno najopasnija zemlja za život, a na listi 10 najopasnijih država sveta slede Somalija, Indija, Avganistan, Sudan, SAD, Irak, Pakistan, Meksiko i Rusija.
Britanske firme specijalizovane za bezbednost procenjuju da je Sirija trenutno najopasnija zemlja za život, a na listi 10 najopasnijih država sveta slede Somalija, Indija, Avganistan, Sudan, SAD, Irak, Pakistan, Meksiko i Rusija.

Prilikom sastavljanja popisa stručnjaci su uzimali u obzir učestalost i jačinu terorističkih napada, kao i zvaničnu stopu kriminala.

Prema analizama britanskih stručnjaka, SAD su se našle na ovom crnom popisu jer su na meti terorista, a kriminal svih oblika sve je rašireniji u toj zemlji. Stopa kriminala u SAD, nakon Drugog svetskog rata raste iz godine u godinu, a najviše se beleže ubistva, pljačke, silovanja i trgovina drogom.

I Rusija se našla na popisu, iako stopa kriminala poslednjih godina opada u toj zemlji. Stručnjaci upozoravaju da je Rusija, uprkos tome, još uvek opasna država za život zbog mogućnosti napada terorista iz bivših sovjetskih kavkaskih republika, ali i zbog otmica, ucena i naručenih ubistva.

Slična situacija je i u Meksiku, koji je na udaru svemoćnih narko-kartela, koji godišnje zarade nekoliko milijardi dolara. Opasnost u Meksiku vreba i u obračunima narko-bandi koji su česti na ulicama usred dana.

U Pakistanu je izuzetno raširena crna berza, pranje novca, te političko nasilje. Osim toga, Pakistan se bori sa terorističkim pretnjama, švercom opijata, pljačkama, iznudama i otmicama.

Irak je postao država bezvlađa u kojoj je gotovo svaki automobil potencijalno sredstvo bombaša samoubica. Dodatna opasnost Iraku stiže i iz susedne Sirije u kojoj besni rat i odakle se ubacuju teroristi Islamske države.

Sudan, treća po veličini država u Africi, takođe je jedna od najopasnijih po život zbog raširenih etničkih sukoba i terorističkih napada koji su ovu, nekad turistima zanimljivu zemlju, doveli do stanja u kojoj je cena života ravna nuli.

  • АБВ

    29.08.2015 11:28
    Британске фирме?
    Само кад у Британији нема криминала и опасности од терористичких напада.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.