VIDEO: Ronjenje sa ajkulama sport za hrabre

Ajkule žive u najčistijim vodama sveta. Ronjenje sa ajkulama je jedno od najekstremnijih i divnih iskustava jer imamo priliku da se suočimo sa sopstvenim strahovima, i da uživamo u najlepšim vodama na planeti.


Ajkule žive u najčistijim vodama sveta. Ronjenje sa ajkulama je jedno od najekstremnijih i divnih iskustava jer imamo priliku da se suočimo sa sopstvenim strahovima, i da uživamo u najlepšim vodama na planeti.

Ajkula je jedna od najvećih grabljivica - predaotora na planeti, savršenstvo kreativnosti prirode i jedan od najstarijih stanovnika zemlje, piše sajt Mojaputovanja.com.

Najpopularnije mesto za ronjenje s ajkulama je jug Afrike. Tamo možete roniti s jednom od najpoznatijih i najstrašnijih ajkula - velikom belom ajkulom. Samo 45 minuta vožnje brodićem južno od Gansbala i već ste u delu Atlantskog okeana poznatom kao „prolaz ajkula“.  Ostrva su puna foka, inače omiljene hrane ajkule. Zaliv daje ajkulama idealnu priliku za lov, a vama da vidite još jednu, najveću, kit-ajkulu.

Među mestima u SAD, omiljenim među avanturistima, svakako je južna Kalifornija, a naročito deo između Los Anđelesa i San Dijega. Avanturiste brodići odvoze do mesta gde se u čeličnim kavezima spuštaju u okean. Mada ima i onih koji rone bez zaštite.



Za druženje s ajkulama dobra je i Florida i Roud Ajland. Bahami su poznati po kristalno čistoj vodi i samim tim idealni za posmatranje ajkula, a u Južnoj Americi nikako ne treba preskočiti Brazil. U Brazilu je najpopularnija limun-ajkula. Međutim, najviše medijske pažnje privlači bik-ajkula koja u poslednje vreme češće napada, i to na najpopularnijim plažama Brazila. Još dve lokacije poznate su kao odlična mesta za druženje sa ovim divnim stvorenjima – Filipini i Tajland. U tim delovima okeana se ukrštaju putevi migracije nekoliko vrsta ajkula, i zbog toga su to neverovatni prizori za posmatranje.

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja