Srpski turisti dobrodošli u Hrvatskoj

Uprkos napetostima nakon donošenja haških presuda hrvatskim generalima, Hrvatska je bezbedna zemlja i srpski turisti su dobrodošli, izjavila je Tanjugu portparol hrvatskog ministarstva turizma Antonela Frković.
Uprkos napetostima nakon donošenja haških presuda hrvatskim generalima, Hrvatska je bezbedna zemlja i srpski turisti su dobrodošli, izjavila je Tanjugu portparol hrvatskog ministarstva turizma Antonela Frković.

"Hrvatska je bezbedna turistička zemlja, što potvrđuju i statistike, a i turisti nas tako doživljavaju. Na malobrojne incidente koji se ipak dese, reaguje odmah i efikasno, i policija ih prioritetno rešava", rekla je ona.

Haški tribunal osudio je 15. aprila hrvatskog generala Antu Gotovinu na 24 godine zatvora zbog učešća u udruženom zločinačkom poduhvatu i progon Srba u akciji "Oluja" 1995. godine, dok je general Mladen Markač osuđen na 18 godina. General Ivan Čermak je oslobođen svih optužbi.

"Prema našim informacijama, incidenti vezani za goste iz Srbije se rešavaju pođednako brzo kao i svi ostali takvi slučajevi koji se odnose na turiste iz bilo koje druge zemlje", kazala je Frković, ističući da su srpski turisti dobrodošli u Hrvatskoj, kao i svi gosti iz drugih zemalja.

"Incidenti vezani uz goste iz Srbije brojčano ne odudaraju od broja incidenata vezanih uz goste iz npr. Nemačke, Slovenije i drugih zemalja, a ministarstvo turizma, nezavisno o tome odakle turista dolazi, uvek brzo reaguje ako postoji prigovor, primedba ili bilo koji zahtev", ističe ona.

Hrvatska će za 2011. godinu u Srbiji sprovesti uobičajenu promotivnu turističku kampanju, kao što je sprovodi od 2009. godine, kaže Frkovićeva i izražava zadovoljstvo interesom turista iz Srbije za letovanje na hrvatskom primorju, koje je iskazano, između ostalog, i na sajmu u Beogradu gde je Hrvatska bila zemlja partner.

"Zadovoljni smo, pri čemu valja naglasiti da je ceo niz hrvatskih turističkih kompanija pokazao zanimanje za srpsko tržište. Povratne informacije su pozitivne, što znači da postoji pojačano zanimanje za Hrvatsku. S druge strane, Srbija takođe predstavlja svoje tržišne mogućnosti u Hrvatskoj, ali i hrvatski turisti sve češće posećuju Srbiju i tu pre svega mislimo na boravke vrste "Siti brejk"", rekla je Frkovićeva.
  • Ф.Т.

    19.05.2011 07:59
    Добро дошли драги срботуристи.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.