U Beogradu za Novu godinu 15.000 turista

Beograd će tokom predstojećih novogodišnjih praznika ugostiti oko 15.000 turista, a među njima će, kao i prethodnih nekoliko godina, biti najviše Slovenaca, izjavio je direktor Turističke organizacije Beograda, Dejan Veselinov.
Beograd će tokom predstojećih novogodišnjih praznika ugostiti oko 15.000 turista, a među njima će, kao i prethodnih nekoliko godina, biti najviše Slovenaca, izjavio je direktor Turističke organizacije Beograda, Dejan Veselinov.

Novu 2012. godinu u Beogradu će proslaviti veći broj gostiju iz inostranstva nego prethodne godine, rekao je Veselinov, navodeći da će najviše turista organizovano doći iz Slovenije, Hrvatske i ostalih bivših jugoslovenskih republika.

Prema njegovim rečima, od početka 2011. godine u Beogradu je boravilo oko 13 odsto više turista nego u 2010. godini.

Turisti su smeštaj u beogradskim hostelima i hotelima rezervisali još pre više od mesec dana, rekli su predstavnici smeštajnih kapaciteta u prestonici.

Kako bi privukli strane turiste hoteli su ponudili specijalne praznične cene smeštaja, niže od standardnih za oko 20 odsto, dok vlasnici hostela vode drugačiju poslovnu politiku i povećavaju cene čak i za 50 odsto.

U hostelu "Centar" u ulici Gavrila Principa smeštaj uoči Nove godine košta od 20 evra do 70 evra, zavisno od broja kreveta u sobi, a te cene su, kako navode iz tog hostela, duplo veće od standardnih. U "Centar" će ove godine doći najviše gostiju iz Hrvatske i Slovenije, a "ex Yu" gosti popuniće i krevete u apartmanima "Agape" na Karaburmi.

Zaposleni u hotelima "Beograd art hotel", "Bah" i "Zira" kažu da su novogodišnje cene smeštaja niže od uobičajenih. U hotelu "Bah" u Knez Mihailovoj ulici cene smeštaja snižene su za oko 20 odsto, a prema rečima recepcionara najviše gostiju stiže iz Slovenije i oni će popuniti 75 kapaciteta. U Hotelu "Bah" Slovenci su odavno rezervisali 40 soba, a ostali gosti će doći iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Grčke.

U "Ziri" važe promotivne cene, pa smeštaj 31. decembra i prvog dana 2012. godine košta 103, odnosno 109 evra, a u tu cenu uključena je i gala večera.

  • Marjan

    15.12.2011 12:06
    Dolaze ljudi u luna park. Kad se izluduju na Hali-galiju idu fino kuci u svoje tople domove, a mi, "srbijanci", podanici Beograda, ostajemo i dalje u Diznilendu.
  • boolewar

    12.12.2011 13:04
    nesrećnici...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja