FOTO: Pet najlepših plaža

CNN je sastavio listu od stotinu najboljih svetskih plaža na osnovu iskustava čitalaca, anketa i glasanja na internetu.
CNN je sastavio listu od stotinu najboljih svetskih plaža na osnovu iskustava čitalaca, anketa i glasanja na internetu.

Pobednica je plaža Grande Anse na Sejšelima. Pogledajte pet najboljih.

Grande Anse na ostrvu La Digue, Sejšeli

Zaklonjena i pristupačna, plaža Grand Anse predstavlja standard po kojem se sve ostale plaže treba da se vrednuju. Posebno se preporučuje surferima. Talasi mogu biti veliki i glasni, a nema ni puno hlada.

Zečija plaža u Lampedusi, Italija

Zaslepljujuće bele litice, fluorescentna plava voda i blaga temperatura čine ovu plažu jednom od najomiljenijih na svetu. Ugrožene vrste kornjača tu polažu svoja jaja, a česti gosti su i delfini.

Na obližnjem vulkanskom ostrvu Linosi nalazi se spektakularna crno-crvena plaža, koja podseća na tlo na Marsu.

Zaliv Grace, ostrva Turks i Caicos

Ponos Provo ostrva vrvi od turista, budući da se tu nalaze neke od najboljih plaža na svetu. Obalu štite koralni grebeni koji pružaju dom brojnim morskim stanovnicima i često su prikazivani u dokumentarcima.

Ove savršene i mirne plaže poznate su po tome što nemaju dosadnih prodavaca koji uznemiravaju turiste tokom njihovog odmora.

Anse Source d'Argent na ostrvu La Digue, Sejšeli

Ostrvo La Digue moglo bi se nazvati Mekom za turiste, budući da su se dve njegove plaže našle na samom vrhu ove liste. Plaža Anse Source d'Argent je, zahvaljujući svojoj kombinaciji belog i ružičastog peska, proglašena jednom od najfotografisanijih plaža na svetu. Grebeni ispred plaže održavaju vodu mirnom i pogodnom za ronjenje.

Obližnji restoran Lanbousir nudi izvornu kreolsku kuhinju, a tu je i supermarket za paradajz turiste.

Anse de Grande Saline, St. Barths

Iako je nudizam tehnički zabranjen na St. Barthsu, ovo je jedna od dve plaže francuskih ostrva Leeward koja privlači nudiste iz celog sveta. Iza plaže se nalazi močvarna oblast u kojoj obitavaju brojne vrste tropskih ptica.

Plaža ume da bude vetrovita i nema previše hlada, ali je zato savršena za fotografisanje.

  • Novonasađen

    04.06.2013 06:24
    Na našem Panonskom moru,na kojem sve više ostajemo,po meni tuđom zaslugom,je onako kako sami napravimo!Sve se svodi na "divlji turizam",mekike/kućna radinost/,pivo dvolitra/najjeftinije/,kafa iz termosa!I zato /pretpostavljate zašto/,džaba vama sve ove slike.Iz kurtoazije,preidvne su!
  • naj

    30.05.2013 22:53
    a nije na listi
    http://www.raniaexperience.com
  • Che

    30.05.2013 11:38
    Cayo Largo, Cuba.

    Bio, video, nikad ponovio :(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.