FOTO: Najluksuzniji vozovi na svetu

Putovanje vozom ljudima u Srbiji ponekad i nije prijatno, jer se nikad ne zna koliko će vožnja da traje, da li ćete stići do željenog mesta, niti kolika će biti gužva.
Putovanje vozom ljudima u Srbiji ponekad i nije prijatno, jer se nikad ne zna koliko će vožnja da traje, da li ćete stići do željenog mesta, niti kolika će biti gužva.

Uprkos tome, ovo prevozno sredstvo jedno je od omiljenih među mlađom populacijom, verovatno zato što je i najjeftinije. U inostranstvu karte za voz imaju istu ili višu cenu od autobuske, ali se za taj novac dobije i prikladna usluga.

Pored vozova koji služe samo kao prevozno sredstvo, postoje i oni koji su napravljeni isključivo za uživanje. Ovo su neki od njih.

"Glacier Express" - oko 300 kilometara kroz švajcarske Alpe na visini od 2000 metara. Neverovatna osmočasovna vožnja preko 291 mosta i kroz 91 tunel košta oko 90 evra.

"Ponos Afrike" - jedan od najluksuznijih vozova na svetu, putuje kroz Južnu Afriku.

"Palata na točkovima" - voz u Indiji koja ima uslugu gde je "sve uključeno" u cenu od oko 1800 evra. Stare sobe su autentične replike istorijskih vozova i uključuju i kupatila.

"Orijent ekspres" - povezuje London, Veneciju, Rim, Budimpeštu i Prag. Šest dana, zajedno sa razgledanjem znamenitosti i hranom košta oko 4200 evra.

"The Ghan" - australijski legendarni voz putuje skoro 3000 kilometara kroz srce kontinenta.

"Plavi voz" - ovaj voz može da ugosti samo 84 putnika kroz predivnu rutu između Pretorije i Kejptauna u Južnoafričkoj Republici.

  • Skotlandjanin

    13.06.2013 15:17
    Jah, to je za iskompleksirane Britance da mastaju o svojoj bivsoj velicini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.