Pouzdanost sajta "TripAdvisor" ponovo poljuljana

Relevantnost sajta "TripAdvisor", na kojem putnici iz celog sveta ocenjuju turističke destinacije i atrakcije, ponovo je dovedena u pitanje, nakon što je otkriven niz lažnih preporuka od strane korisnika registrovanih u Kini.
Relevantnost sajta "TripAdvisor", na kojem putnici iz celog sveta ocenjuju turističke destinacije i atrakcije, ponovo je dovedena u pitanje, nakon što je otkriven niz lažnih preporuka od strane korisnika registrovanih u Kini.

Na propust su ukazali sami osnivači sajta, nakon što su primetili niz neralnih ocena i kritika na kineskoj verziji sajta, prenosi "Dejli Telegraf".

Kompanija "KwikChex", koja sprovodi istraživanja o relevantnosti i verodostojnosti internet portal, uradila je istraživanje za "TripAdvisor" i otkrila brojne "zanimljivosti".

Kris Emins, osnivač "KwikChexa", naveo je primer jednog korisnika koji je od 2010. godine ostavio 2633 komentara u vidu raznih recenzija, kritika, ocena… Još zanimljiviji je slučaj korisnika “TripAdvisora” koji je tokom samo jednog meseca prošle godine ocenio čak 51 hotel u Parizu, dok je istovremeno pisao kritike i za pedesetak drugih hotela u zemljama širom sveta.

Džejms Kej, predstavnik "TripAdvisora" za odnose s javnošću, kazao je "Dejli Telegrafu" da zaposleni na sajtu rade užurbano na uklanjanju lažnih recenzija. "Borimo se veoma agresivno protiv takvih prevara i imamo sofisticirane sisteme i timove za njihovu detekciju", kazao je Kej, dodajući da se propusti uprkos svemu dešavaju, i da treba upozoriti sve korisnike "TripAdvisora" da budu što obazriviji.

Ovo nije prvi put da su se na "TripAdvisoru" našle lažne recenzije. "Dejli Telegraf" podseća da je upravo kompanija "KwikChex" ranije otkrvala slične prevare, poput profila nepostojećih restorana u Devonu. Takođe je uočeno i da su zaposleni u marketinškom sekotru lanca hotela "Accor" sami pisali pozitivne recenzije svojih, i negativne recenzije konkurentskih zdanja, što je protivno pravilima "TripAdvisora".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.