Budimpešta najjeftinija

Budimpešta je turistička destinacija za koju je potrebno izdvojiti najmanje novca, pokazalo je istraživanje Post Office Travel Money, stranice koja prati cene destinacija u celom svetu.
Budimpešta je turistička destinacija za koju je potrebno izdvojiti najmanje novca, pokazalo je istraživanje Post Office Travel Money, stranice koja prati cene destinacija u celom svetu.

Prema ovom istraživanju, za dva noćenja za dve osobe u glavnom gradu Mađarske, večeru, piće, obilazak grad, potrebno je izdvojiti oko 140 evra. Naravno, u iznos novca potreban za obilazak Budimpešte nije uključena cena prevoza.

Prestonica Litvanije, Viljnus, nalazi se na drugom mestu najpriuštivijih turističkih mesta, a obilazak ove destinacije, dva noćenja za dvoje, večera i piće koštaju oko 142 evra. Prate je Varšava, gde ćete sve ovo platiti oko 160 evra i Prag, koji će vas koštati oko 165 evra.

Cene u Pragu su "pale" za 17 odsto, zbog čega je ovaj grad na listi pretekao Lisabon, Rigu i Dubrovnik, koji ga slede. Hrana i piće jeftiniji su u prestonici Češke, nego u bilo kojoj drugoj turističkoj destinaciji. Obrok za dvoje u Pragu košta oko 26 evra, a čaša vina u proseku oko dva evra.

"Prilikom ovog istraživanja, došli smo do zaključka da obrok za dvoje uz čašu vina u Pragu, košta dvostruko manje nego u bilo kom drugom od 17 evropskih gradova", rekao je Endrju Braun iz Post Officea.

Sa druge strane, najskuplji je Kopenhagen, gde se za ove turističke "potrepštine" mora izdvojiti oko 370 evra.

Najjeftinija destinacija u evrozoni je Lisabon, čiji obilazak, sa noćenjem za dvoje, obrokom i pićem, košta oko 165 evra, što je za 15 odsto manje od sume novca potrebne za posetu Amsterdamu (375 evra) i Parizu (377 evra).

Upoređujući cene na osnovu ovog istraživanje koje se sprovodi svake godine, cene su "pale" u svim gradovima evrozone, osim u Parizu i Beču.

  • none

    01.04.2014 12:02
    Kada se ide u Prag ne pilje se vino već pivo koje im je nacionalno piče. U Mađarskoj se pije vino jer imaju jako kvalitetna vina. U Češkoj je hrana jeftina ali je blago rečeno grozna to govorim iz svog iskustva. Mada sam obišao dosta restorana jako loše kuvaju. Svakako vredi obići i Budimpeštu i Prag jer su prelepi gradovi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.