Javni prevoz: U kom gradu su žene najmanje bezbedne?

Alarmantni rezultati koji govore o sigurnosti žena u javnom prevozu u svetu su navedeni u anketi Fondacije "Thomson Reuters" koja je istraživala u kojim gradovima sveta su žene najviše uznemiravane u vozilima javnog prevoza.
Alarmantni rezultati koji govore o sigurnosti žena u javnom prevozu u svetu su navedeni u anketi Fondacije "Thomson Reuters" koja je istraživala u kojim gradovima sveta su žene najviše uznemiravane u vozilima javnog prevoza.

Prema izveštaju, šest od 10 žena u većim gradovima Latinske Amerike su prijavile fizičko maltretiranje dok su koristile gradski prevoz.

Najgora situacija je u Bogoti (Kolumbija), gde su utvrđeno da imaju najmanje siguran javni prevoz, zatim Meksico Siti i Lima (Peru).

Njujork je ocenjen kao najsigurniji od 16 gradova, a sledi Tokio, najveći glavni grad na svetu sa 38 miliona stanovnika, a zatim Peking i London.

Ovo su rezultati, a gradovi su rangirani od najgorih do najboljih:

1. Bogota, Kolumbija
2. Meksiko Siti
3. Lima, Peru
4. Nju Delhi
5. Džakarta, Indonezija
6. Buenos Aires
7. Kuala Lumpur, Malezija
8. Bangkok
9. Moskva
10. Manila, Filipini
11. Pariz
12. Seul
13. London
14. Peking
15. Tokio
16. Njujork

Anketirano je ukupno 6.555 žena i stručnjaka. Rezultati se temelje na odgovorima ispitanika, kao i istraživanju stručnjaka o ženskim pravima i rodnoj ravnopravnosti.

Istraživanje je urađeno i u Kairu, petom po veličini glavnom gradu u svetu, ali rezultati nisu bili uključeni u ukupan rezultat, jer agencija nije mogla da sprovede javno istraživanje. Da su rezultati bili uključeni, Kairo bi se našao u prvih pet najopasnijih transportnih sistema za žene, saopštila je Fondacija "Thomson Reuters".

  • Sasa

    04.11.2014 12:06
    Javni prevoz
    A Beograd, koliko su zene bezbedne u javnom prevozu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.