FOTO: Posetioci u kavezima smeju da maze lava po stomaku

Posetioci zoo vrta u Čileu imaju jedinstvenu mogućnost da dodiruju lava po stomaku.
Posetioci zoo vrta u Čileu imaju jedinstvenu mogućnost da dodiruju lava po stomaku.

Ova opcija namenjena je samo hrabrima.

Mogućnost maženja lava je potpuno sigurna za posetioce jer su zaštićeni čeličnom konstrukcijom i životinja im ne može nauditi.

Kroz Safari zoo u Rankagvi u cetralnom Čileu posetioci prolaze vozilima i prilaze lavovima. A na ovim životinjama je da odluče šta će uraditi. Vodiči ih obično namame komadom mesa, a oni odlučuju da li će se popeti na kavez u kojem se posetioci nalaze, onjušiti ga ili samo pojesti meso.

Neki odluče i da se odmore na krovu kaveza u kojem se posetioci nalaze. Upravo je to prilika da dodirnete lava ili ga pomazite po stomaku.

Safari park je prvi s ovakvim uslugama u Čileu i jedan od retkih u Latinskoj Americi. Ideja je da ljudi vide životinje u prirodnim okruženjima u kojima životinje žive, a za razliku od drugih zoo vrtova, posetioci su ti koji su zatvoreni u kaveze, a ne životinje.

  • Miodrag

    04.11.2014 06:54
    park
    ...iz doba Jure?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.