Zabavan i lagan doručak: Jaja u povrćnom oblaku

Jaja su zdrav i ukusan način da započnete dan, ali mogu dosaditi ako ih uvek jedete na isti način.
Zabavan i lagan doručak: Jaja u povrćnom oblaku
Foto: 021.rs (Ilustracija/AI)
Donosimo vam malkice zabavniju verziju u kojoj su jaja penasta i mekana, a žumance je kremasto.
Sastojci (za 2 porcije):
 
- 2 velika jajeta
 
- 1 kašika sitno seckane crvene paprike
 
- 1 kašika seckanog mladog luka
 
- 1 kašika rendanog sira (gauda, trapist ili neki drugi koji se lepo topi)
 
- So i biber po ukusu
 
- Par kapljica maslinovog ulja ili putera
 
- Po želji: list svežeg peršuna za dekoraciju
Priprema:
 
1. Odvojite belanca od žumanaca pažljivo, tako da žumanca ostanu cela (stavite ih u posebne činije).
 
2. Umutite belanca mikserom dok ne postanu čvrsta pena (kao za sneg).
 
3. U umućena belanca lagano dodajte seckanu papriku, mladi luk, rendani sir, malo soli i bibera. Lagano promešajte kašikom da se ne spusti sneg.
4. Na pleh sa papirom za pečenje oblikujte dve gomilice od belanaca sa udubljenjem u sredini (tu će ići žumance).
 
5. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 3 minuta, zatim pažljivo dodajte po jedno žumance u sredinu svake gomilice i vratite u rernu još 2–3 minuta (ili po želji).
 
6. Servirajte odmah, pospite svežim peršunom i uz krišku hleba, tost ili integralne galete.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

  • Mile

    16.10.2025 09:36
    Zabavno
    Prođe ceo dan u spremanju zabavnog i laganog doručka. Živeli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti