Novosadski informativni portal 021

Život

GPS u cipelama za obolele od demencije

  Cipele sa ugrađenim GPS uređajem dizajnirane su specijalno za ljude obolele od Alchajmerove bolesti i drugih tipova demencije.   Osobe koje pate od ovakvih bolesti često se izgube jer zaborave kuda idu, zbune se i postanu dezorijentisani. Cipele sa sistemom za praćenje su napravljene kako bi pomogle rodbini ovih osoba da ih lako pronađu i vrate na sigurno. Uređaj za lokaciju je sakriven u đonu cipela i šalje informacije na "pametni" telefon ili na kompjuter rođaka. Rođaci mogu čak i da odrede područja koja bi bila "sigurne" zone i svaki put kad osoba napusti tu zonu, stiglo bi im obaveštenje o tome. Ova obuća je trenutno u prodaji samo u Velikoj Britaniji, a košta 250 funti. Cipele sa ugrađenim GPS uređajem dizajnirane su specijalno za ljude obolele od Alchajmerove bolesti i drugih tipova demencije.

Na šta sve muškarci masturbiraju

U studiji objavljenoj u "Journal of Behavioral Decision Making", koja se bavila američkim srednjoškolcima u toku masturbacije, pokazalo se da momke uzbuđuju stvari koje im inače ne bi bile privlačne.

Šta se dešava u mozgu pedofila?

Još uvek se ne zna zašto je neko pedofil i šta pedofile tera na ispoljavanje njihovih sklonosti. Da bi to saznali, istraživači su "zavirili" u mozgove pedofila.

Najopasniji gradovi na svetu

Život u Latinskoj Americi može biti opasan po zdravlje. Kombinacija droge, organizovanog kriminala i nesposobnih vlada pokazala se smrtonosnom. Na listi najopasnijih gradova za život, tek na 21. mestu nalazi se grad koji nije na tlu Južne Amerike.

Vegetarijanci žive deset godina duže

Vegetarijanci mogu da imaju bolju krvnu sliku i generalno manje zdravstvenih problema, a i oduvek se tvrdilo da ljudi koji "žive samo na voću i povrću" žive duže od mesoždera. Iako se do tih rezultata došlo još pre pola veka, novo istraživanje je donelo i neke konkretne brojke.

Da li je vama ovo seksi kod žena?

Slika idealne seksi boginje koju predstavljaju mediji daleko je od onoga što je muškarcima stvarno seksi. Neke stvari koje žene ne vole na sebi upravo su one koje muškarci smatraju apsolutno neodoljivim.

10 muških navika koje odbijaju žene

I dok žene maksimalno ulažu u svoj izgled depilirajući gotovo sve delove tela, oblikujući obrve, lakirajući nokte i negujući telo i lice raznim skupim preparatima većina muškaraca leto smatra razdobljem u kojem je sve dozvoljeno.

Parovi se sve manje ljube za laku noć

Čak i kada strast u vezi ili braku malo izbledi, poljubac za laku noć nije nešto što se smatra prevelikim očekivanjem od partnera. Međutim, prema istraživanju, izgleda da i to predstavlja problem.

"Ostrvo bogova" turistima sve privlačnije

Bilo da je reč o ljubiteljima mora i sunca, noćnog života ili joge - deset godina nakon terorističkih napada na dva noćna kluba na Baliju - turisti iz celog sveta ponovo dolaze na ovo hinduističko ostrvo.