Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Handke brani svoju kontroverznu podršku Srbiji

Austrijski pisac Peter Handke, kontroverzni dobitnik Nobelove nagrade za književnost za 2019. godinu, branio je svoje angažovanje u korist Srba u vreme rata u bivšoj Jugoslaviji i rekao da se nikad nije klanjao pred Slobodanom Miloševićem.

Sindikalci iz Kragujevca pisali ministru zbog rada nedeljom

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Kragujevca Jugoslav Ristić je u otvorenom pismu ministru rada Srbije, Zoranu Đorđeviću, negodovao zbog njegove izjave da će predlog o zabrani rada nedeljom u trgovini biti razmatran kada "dobije ozbiljnu inicijativu" o tome.

Član Lokalnog fronta Vladan Slavković saslušan zbog tvita

Član "Lokalnog fronta" Vladan Slavković iz Kraljeva saslušan je u prostorijama Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, tri dana nakon što je na društvenoj mreži Tviter postavio komentar u kom se spominju "meci" i "atentat" i posle kampanje tabloida koji su sporni tvit okarakterisali kao "poziv na ubistvo" predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

AMSS: Probleme vozačima može stvarati jak vetar

Kolovozi na putevima u Srbiji su suvi, ali jak vetar večeras u košavskom području može da stvara probleme vozačima, posebno onim koji upravljaju vozilima s prikolicom, kamionima i autobusima, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Iz Dunava će biti izvučena 23 broda koja su nacisti potopili

Specijalizovani ronioci sledeće godine zaroniće u Dunav kod naselja Prahovo kraj Negotina, na mesto gde su Nemci 1944. potopili oko 200 brodova bežeći pred Crvenom armijom, kako bi snimili i utvrdili koliko neeksplodiranih ubojnih sredstava još tamo "leži".

Od 1. marta stroži uslovi za odlazak u Nemačku

Provera znanja nemačkog jezika i uvođenje starosne granice za stanovnike Zapadnog Balkana koji bi da emigriraju u Nemačku novine su Zakona o emigraciji čija će primena početi 1. marta 2020. godine, kažu u Nemačko-srpskoj privrednoj komori.

Optuženi se posekao po vratu u sudnici Specijalnog suda u Beogradu

Portparolka Višeg suda Tatjana Tešić potvrdila je agenciji Beta da je optuženi Zoran Jeličić naneo sebi povrede tokom suđenja u Specijalnom sudu, ali je navela da je rana u predelu vrata površinska, kao i da je sudska straža intervenisala i sprečila ga da se dalje povređuje.