Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Stipendije za deficitarne nastavnike

Vojvođanski sekretarijat za obrazovanje raspisao je konkurs za stipendiranje studenata prve godine fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, na kojima se školuje kadar za deficitarna nastavnička zanimanja.

Najavljena reforma "Radosnog detinjstva"

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić najavio je reformu Predškolske ustanove u narednom periodu, jer sadašnja struktura sistema i poslovanje predstavljaju veliko opterećenje za gradski budžet.  

UO traži smenu urednika Mađar soa

Upravni odbor dnevnog lista "Mađar so" (Magyar Szo) pokrenuo je inicijativu za smenu glavnog i odgovornog urednika Čabe Presburgera zbog, kako se navodi, "profesionalne nebrige, pristrasnog informisanja i tendencioznog pisanja o mađarskoj zajednici u Vojvodini".

Suvenirnica na keju radi, ali u "probnoj fazi"

Mada se u proteklih godinu dana puno govorilo o unapređenju turističke ponude Novog Sada, biran je čak suvenir grada i najavljivano otvaranje suvenirnice na keju, malo ko od sugrađana zna da je stakleni objekat sa bankomatom, postavljen pre nešto više od pola godine, počeo da radi.

Kasni izgradnja Žeželjevog mosta

Iako su se gradski i pokrajinski čelnici na sva usta hvalili kako će izgradnja Žeželjevog mosta početi u prvoj polovini ove godine, po svemu sudeći, radovi na novom mostu neće početi ni do proleća.

Politička prepucavanja oko privatizacije Vodovoda

Predstavnici sindikata, kao i pojedinih udruženja i političkih stranaka, koji su skupili preko 32.000 potpisa protiv privatizacije javnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" danas su predali svoju peticiju Skupštini grada.  

Otvoren centar za obolele od Alchajmerove bolesti

Iako je u protekle dve godine zatvoreno više od 40 privatnih domova za stare, jer nisu zadovoljavali propisane standarde, namera države je da se javni i privatni sektor izjednače, izjavio je danas u Futogu ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić.

Maja Gojković: Grad planirao dve autobuske stanice

Maja Gojković, koja se danas prvi put pojavila u Sudu kao svedok u procesu koji ATP "Vojvodina" vodi protiv Novog Sada, izjavila je da volja Grada nije bila da se po otvaranju nove autobuske stanice zatvori terminal na postojećoj, već da paralelno postoje dve stanice na kojima bi se organizovao međumesni i međunarodni saobraćaj po uslovima tržišne konkurencije.