Ove namirnice se nikad ne kvare

Postoje namirnice koje mogu zauvek stajati u vašoj kuhinji i nikada se neće pokvariti.
Med 
 
Pravi med može se vremenom kristalizovati ili malo promeniti boju, ali nema rok trajanja. Čuvajte ga na hladnom mestu i dobro zatvorite teglu sa medom. 
 
Pirinač 
 
Skoro sve vrste pirinča imaju neograničen rok trajanja ako ih držite daleko od vlage. Izuzetak je jedino smeđ pirinač jer sadrži puno više ulja u sebi i njegov je rok kraći. Čuvajte ga na suvom i hladnom mestu. Jednom kad otvorite kesicu premestite pirinač u dobro zatvorenu posudu. Možete ga takođe držati i u frižideru ili zamrzivaču. 
 
Šećer 
 
On se nikad neće pokvariti bilo da je reč o belom, smeđem ili šećeru u prahu jer ne podržava razvoj bakterija. Jedino što mu se može desiti je da postane pretvrd. Očuvaćete ga svežim ako ga držite u dobro zatvorenim posudama ili u originalnoj ambalaži, ali dobro zatvorenoj. 
 
Jaka alkoholna pića 
 
Destilovana pića poput vodke, ruma, viskija, džina i tekile se nikad ne kvare, bez obzira kada se otvore. Njihov ukus i aroma mogu oslabiti nakon otvaranja, ali da bi došlo do toga treba da prođe jako puno vremena. Čuvajte ih na hladnom, suvom i mračnom mestu, daleko od sunčeve svetlosti i toplote. Dobro zavrnite čep nakon korišćenja. 
 
Javorov sirup 
 
Ako ga držite u zamrzivaču, može trajati zauvek. Nakon što ga otvorite, čuvajte ga u frižideru. 
 
Čisti ekstrat vanile 
 
Pravi, čisti ekstrat nikada se neće pokvariti. Dobro ga zatvorite i čuvajte na hladnom i mračnom mestu. 
 
Destilovano belo sirće 
 
Ukus mu se neće nimalo promeniti godinama. Čuvajte ga poklopljenog na tamnom i mračnom mestu. 
 
Kukuruzno brašno 
 
Ako ga čuvate daleko od kondezacije, dobro zatvorenog na suvom i hladnom mestu može vam trajati zauvek 
 
So 
 
Ona se ne može pokvariti, bez obzira kako izgleda. Samo je čuvajte daleko od vlage.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.