Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

VIDEO: Vatra na motoru aviona zbog jata ptica

Avion Japan Erlajnza prinudno je morao da sleti na tokijski međunarodni aerodrom nedugo nakon poletanja, a prema svemu sudeći razlog je jato ptica, rekao je portparol te avio kompanije.

Počinje istraživanje o položaju penzionera u Srbiji

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i Crveni krst Srbije, sproveli su obuku anketara iz organizacija Crvenog krsta širom Srbije, čime je omogućeno da počne istraživanje o položaju starijih građana u gradovima.

Otkrivena ogromna crna rupa usred Mlečnog puta

Japanski astronomi pronašli su podatke koji ukazuju na ogromnu crnu rupu, mase sto hiljada puta veće od Sunca, u toksičnom gasnom oblaku blizu središta Mlečnog puta, preneo je "Gardijan".

Neumoljiva statistika - suše u Srbiji sve učestalije

Analiza Hidrometeorološkog zavoda pokazala je da unazad šest decenija konstantno rastu maksimalna dnevna temperatura, broj toplih dana, još više noći, broj tropskih dana, učestalost sve izraženijih suša, dok je količina godišnjih padavina u padu.

Povećane šanse da SAD napadnu Severnu Koreju

Šanse za američki napad na Severnu Koreju povećane su u poslednjih 48 sati, pošto je ministar odbrane SAD Džim Matis oštro reagovao na novu nuklearnu probu Pjongjanga, ocenio je američki časopis Forin polisi.

Dobra prohodnost puteva, saobraćaj bez zastoja

Vremenske prilike doprinose dobroj prohodnosti puteva, a saobraćaj se na autoputevima i prioritetnim putnim pravcima odvija umerenim intenzitetom, bez zastoja i prekida, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije.

Trojici mladića iz bentlija pritvor do 30 dana

Trojici mladića koji su u subotu automobilom "bentli" naleteli na kolonu vozila u kojoj je bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, danas je određen pritvor do 30 dana, rečeno je Beti u Višem sudu u Beogradu.

Evro sutra 119, 59 dinara

Dinar će u utorak oslabiti prema evru 0,3 odsto u odnosu na danas i zvanični srednji devizni kurs biće 119, 59 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).