Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

"Novim Zakonom o BIA Gašić dobija apsolutnu vlast bez kontrole"

Poverenik Rodoljub Šabić izneo je više kritičkih opservacija i mišljenja na izmene i dopune Zakona o BIA u kojima ukazuje da su u suprotnosti sa Ustavom i drugim podzakonskim aktima, ali ih Vlada Srbije nije prihvatila pre upućivanja parlamentu po hitnom postupku.

Nova školska godina donosi novine: Tri predmeta, eDnevnik i jesenji raspust

Novа školskа godinа zа učenike osnovnih i srednjih školа počinje u petаk, 1. septembrа, а učenike petog razreda očekuju tri nova predmeta - Fizičko i zdravstveno vaspitanje, Tehnika i tehnologija i Informatika i računarstvo. Đaci će ove godine imati i jesenji raspust, a u nekim školama biće uvedeni elektronski dnevnici i školske uniforme.

Poljska Turistička organizacija izbacila Aušvic iz svojih znamenitosti

Poljski ministar sporta i turizma Vitold Banjka hitno je smenio šefa Poljske turističke organizacije Mareka Olševskog zato što je ta organizacija iz promocije Poljske i spiska znamenitosti i baštine izbacila logor Aušvic i Muzej poljskih Jevreja u Varšavi uz skandalozno obrazloženje da će promovisati Poljake, a ne baštinu drugih naroda.

Dve decenije od smrti Lejdi Dajane

Danas se navršava dve decenije od pogibije britanske princeze od Velsa Dajane Spenser, supruge britanskog prestolonaslednika princa Čarlsa u automobilskoj nesreći u Parizu.