Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Vučić uskoro sa Putinom i Medvedevim

Premijer Aleksandar Vučić i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin konstatovali su da će predstojeći razgovori Vučića sa ruskim predsednikom i premijerom Vladimirom Putinom i Dmitrijom Medvedevim, zakazani za 7. i 8. jul dodatno doprineti učvršćivanju prijateljskih odnosa između dva naroda i dve zemlje.

Snouden: Puno država učestvovalo u špijuniranju

Velike količine elektronske pošte, telefonskih razgovora i komunikacije na internet-stranicama za čet američka Nacionalna agencija za bezbednost /NSA/ presrela je uz tajnu saradnju mnogo većeg broja stranih vlada nego što je prethodno bilo poznato, navodi se u dokumentima koje je medijima dostavio bivši službenik NSA Edvard Snouden.

Rističević: Uprava za veterinu odgovorna za skandal s mesom

Odbor za poljoprivredu Skupštine Srbije raspravljao je danas o problematičnom izvozu svinjskog mesa u Rusiju na kojem su mišljenja sukobili predsednik tog parlamentarnog odbora Marijan Rističević i načelnika veterinarske inspekcije Sanja Čelebićanin.

10 žrtava poplava u Bugarskoj

Deset ljudi je poginulo, a više njih se vode kao nestali, nakon jakih kiša i poplava koje su pogodile lučki grad Varnu, saopštili su bugarski zvaničnici.

Antraksu izloženo 75 naučnika

Oko 75 američkih naučnika možda je slučajno izloženo antraksu u jednoj vladinoj laboratoriji u Atlanti, država Džordžija, saopštili su Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).