Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Fejsbukova kriptovaluta pod lupom EU

Najavljena Fejsbuk digitalna valuta libra nalazi se pod istragom regulatora Evropske unije, izvestio je Blumberg pozivajući se na dokument u koji je organizacija imala uvid.

Snimao ispod sukanja više od 550 žena

Jedan muškarac je uhapšen u Madridu pod sumnjom da je potajno svojim mobilnim telefonom snimao ispod sukanja više od 550 žena i da je na internetu objavio veći deo sadržaja, piše BBC.

Mumija Inka devojčice vraćena iz SAD u Boliviju

Mumija devojčice iz plemena Inka, stara 500 godina, vraćena je Bolivji 129 godina nakon što je donirana Muzeju državnog univerziteta u Mičigenu, što je prvi slučaj da ljudski ostaci od arheološkog značaja budu vraćeni u zemlju porekla.

Sve veće interesovanje za kloniranjem kućnih ljubimaca

Kloniranje kućnih ljubimaca postaje sve popularnije u Kini. Kako je saopštila kompanija "Sinogen", koja se bavi kloniranjem životinja, 2018. godine je napravljeno 20 klonova pasa i još toliko u prvom kvartalu 2019. godine. Kompanija planira da za pet godina počne da klonira 500 pasa godišnje.

Dečak u vrtić doneo kokain

Petogodišnji dečak doneo je kokain u obdanište u američkom gradu Nju Orleansu, a policija je zbog toga uhapsila dve odrasle osobe.