Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Za auto-puteve dajemo duplo više od ugovorenog

Iako je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović najavila da će konačna računica biti tek izvedena, izgradnja poslednje i najteže deonice na južnom kraku Koridora 10 koštala je, sudeći prema izjavama državnog vrha, bar dvostruko više nego što je na tenderima bilo ugovoreno, a slična je situacija i sa istočnim krakom, od Niša do Dimitrovgrada.

Protestni marš protiv G7 završen mirno

Protestni marš više hiljada aktivista protiv samita G7 završen je danas mirno pošto je kolona stigla iz francuskog mesta Andaj u španski Irun nedaleko od Bijarica gde se danas okupljaju lideri najrazvijenijih industrijskih zemalja.

Nove probne vozačke dozvole od septembra

Nove probne vozačke dozvole izdavaće se od septembra i važiće umesto godinu dana, najmanje dve, a najviše četiri godine, u zavisnosti od starosti vozača u trenutku kad položi ispit, pišu Večenje novosti.

Ako je letnje sniženje, ne mogu se prodavati bunde

U mnogim prodavnicama garderobe i obuće u toku su sniženja, a u Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije kažu da su ona "dobar mamac za potrošače", ali da kupci smatraju da bi cene mogle da budu i niže.

Amerika otvara konzulat na Grenlandu

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa planira da otvori američki konzulat na Grenlandu, usred sve većeg strateškog i ekonomskog interesovanja za tu dansku teritoriju.

Vučić: Podršku države naučnici treba da vrate radom, a ne samo kuknjavom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas s profesorom Stojanom Radenovićem, jednim od najboljih srpskih matematičara i poručio da će država učiniti sve da zadrži naučnike koji su doprineli da Beogradski univerzitet bude visokoplasiran na Šangajskoj listi, uključujući značajno povećanje plata u nauci.