Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ministarstvo: Predlog zakona o agencijskom zapošljavanju dodatno štiti radnike

Novim Predlogom zakona o agencijskom zapošljavanju, upućenom Skupštini na razmatranje, unapređuje se položaj radnika angažovanih preko agencija, tako što će imati podjednaka prava na zaradu, naknadu zarade, radno vreme i druga prava iz oblasti radnog odnosa, kao i zaposleni koje poslodavac korisnik neposredno zapošljava, saopštilo je Ministarstvo za rad.

Sarajevski filmski festival odaje počast Dušanu Makavejevu

Sarajevo film festival i ove godine će, u okviru programa "Talents Sarajevo", ugostiti talentovane filmske umetnike i mlade kritičare iz regiona, a njegova tema biće "Innocence Un/Protected", referenca na film "Nevinost bez zaštite" Dušana Makavejeva, čime "Talents Sarajevo" odaje počast nedavno preminulom velikanu jugoslavenske i svetske kinematografije.

Ekonomisti: Strane investicije u Srbiji su posledica podmićivanja

Vest da je Srbija ove godine prva u svetu po broju direktnih stranih investicija otkriva i drugu stranu tog uspeha, da se ulagači subvencijama potplaćuju da bi izabrali Srbiju, a ništa se ne radi da se povećaju domaće privatne investicije bez kojih nema značajnog privrednog rasta, ocenjuju ekonomisti.

Pravnici: Šinavatra nezakonito postala državljanka Srbije

Bivša premijerka Tajlanda Jingluk Šinavatra, osuđena zbog korupcije u svojoj zemlji na pet godina zatvora i za kojom je raspisana Interpolova poternica, dobila je državljanstvo Srbije mimo svih pravila i zakonskih procedura, smatraju sagovornici Danasa.

SAD odložile uvođenje carine na robu iz Kine

Američka administracija odložila je za 15. decembar uvođenje tarifa od 10 odsto na određene kineske proizvode, uključujući laptopove i mobilne telefone, čija je primena prvobitno bila planirana od 1. septembra, saopštila je danas Kancelarija američkog trgovinskog predstavnika.