Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Novosadskom Zavodu ne preti nestašica krvi

Iako je za letnji period katakterističan manji odziv dobrovoljnih davalaca krvi zbog godišnjih odmora, novosadski Zavod za tranfuziju krvi ima dovoljne zalihe svih krvnih grupa, kaže za Radio 021 portparolka te zdravstvene ustanove Zorica Bjelić.

"Trkom za dah" na Sajmištu

Manifestacijom "Trkom za dah" na bazenima "Sajmišta", Novi Sad će se sutra pridružiti ostalim gradovima u nacionalnoj kampanji za borbu protiv raka pluća.

Aparati za zračenje tek dogodine?

Preko potrebni aparati za zračnu terapiju obolelih od raka stići će u Institut za onkologiju u Sremskoj Kamenici tek sledeće godine, kaže za Radio 021 ministar zdravlja Zoran Stanković.

Gužve na bazenima i na Dunavu

Tokom vikenda na Štrandu je boravilo preko 10.000 Novosađana koji su na reci potražili sklonište od vrućine, a bazeni na Spensu i Sajmištu bili su prenatrpani.

Egereši osudio pretnje Mađarima u Zrenjaninu

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Šandor Egereši najoštrije je osudio pretnje upućene mađarskoj nacionalnoj zajednici u Zrenjaninu i uputio zahtev nadležnim organima da brzo i efikasno otkriju počinioce ovog događaja koji u sebi ima sve elemente nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti.

150 zaposlenih nedostaje Urgentnom centru

Urgentnom centru nedostaje još najmanje 150 zaposlenih i, ukoliko republičko ministarstvo ne odobri još kadrova, on neće moći da funkcioniše već kroz nekoliko meseci, upozorio je direktor Kliničkog centra Vojvodine Dragan Drašković.

Ministar obećao, plate nema

Uprkos obećanjima ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića, radnici "Bačkaputa" do danas nisu dobili ni jednu od obećanih zarada za prethodnih nekoliko meseci.