Pregovori o Fijatu nastavljaju se sutra

Trojni pregovori poslovodstva Fijata, predstavnika štrajkača i Vlade Srbije na čelu sa premijerkom Anom Brnabić nastaviće se sutra.
Predstavnici kompanije FKA Kragujevac izazili su spremnost organizovanja posebne Komisije, u kojoj će učestovovati i predstavnik štrajkačkog odbora, koja će imati za cilj da se izvrši analiza svih procesa rada u toj kompaniji radi eventualne optimizacije poslovanja i ispravljanja svih mogućih nedostataka, stoji u saopštenju nakon sastanka.
 
Kako je navedeno, bilo je reči o četiri zahteva koje je štrajkački odbor postavio pred rukovodstvo te kompanije, a pregovori će se nastaviti i u narednim danima, kada će se o svakoj tački posebno razgovarati. Podseća se da se radi o analizi procesa i eventualnoj optimizaciji rada, obezbeđivanju noćnog prevoza za radnike koji ostaju prekovremeno, kao i mogućnostima za povećanje plate i isplate bonusa efikasnosti.
 
Kada je reč o drugim zahtevima, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić podsetila je da su radnici FIAT-a vredni i lojalni ljudi, kao i da je ovo prvi put kako su stupili u štrajk od kako kompanija posluje u Srbiji te apelovala na obe strane da se u narednim danima razgovara o svim mogućim opcijama koje bi bile na zadovoljstvo svih, stoji u saopštenju.
 
Predsednik Štrajkačkog odbora fabrike Fijat Zoran Marković nije danas mogao detaljnije da govori o pregovorima, jer, kako je rekao, oni su u toku, ali je ocenio da su konstruktivni. Upitan šta je najveći problem u pregovorima, Marković je odgovorio da nema problematičnih pitanja: "Sva pitanja biće rešena u pregovorima".
 
Premijerka je sinoć u Skupštini grada Kragujevca više od dva sata razgovarala sa predstavnicima štrajkača. Na tom sastanku dogovoreno je da danas u vladi počnu pregovori sa poslodavcem, a da se radnici vrate u pogon.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Šta stoji iza "turbo uzleta" Pro Tenta?

Iako je Pro Tent na kraju 2022. godine imao više od 8.600 radnika, najveći broj njih samo je formalno zaposlen u ovom preduzeću, a suštinski radi u Elektroprivredi Srbije.

Srbija nasuprot svetskog trenda

Nema države koja se ne hvališe najboljim kompanijama, stoga se i prave liste najvećih, bilo prema ukupnom poslovnom prihodu, bilo prema profitabilnosti.

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.