Politička kriza u Hrvatskoj, ostavka Bože Petrova, svađa u Saboru

Lider Mosta Božo Petrov smenjen je sa dužnosti predsednika hrvatskog Sabora, dok je za novog predsednika tog tela vladajuća stranka HDZ predložila Gordanu Jandroković.
Za smenu Petrova glasala su 103 zastupnika, dok je jedan bio protiv, prenosi Index.hr.
 
Međutim, strasti se u Saboru i dalje ne stišavaju, tako da je sednica u nekoliko navrata došla do granice incidenta, zbog čega je određena pauza, ali ni to nije urodilo plodom pošto je žučna rasprava i dalje u toku, prenosi hrvatski portal.
 
Na ocene nekih poslanika manjih stranaka i nezavisnih da bi rešenje krize mogla da bude velika koalicija najvećih stranaka, SDP i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), lider SDP-a Davor Bernardić odgovorio je da su izbori najbolje rešenje i da sada nema govora o nekoj velikoj koaliciji. 
 
Predsednik poslaničkog kluba HDZ Branko Bačić izjavio je danas da ta vladajuća stranka ima većinu od 76 poslanika za predlaganje i izbor novog predsednika Sabora. 
 
Zbog političke krize u zemlji izazvane raspadom vladajuće koalicije HDZ i Mosta od jutros traju razgovori predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović s predstavnicima parlamentarnih stranaka i nezavisnim poslanicima. Očekuje se da će se predsednica posle razgovora obratiti novinarima. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet