Škotska do 2032. proteruje benzince i dizelaše

Vlada Škotske je saopštila da do 2032. godine planira iz saobraćaja da isključi nove automobile i kombije na benzin i dizel.

Premijerka Škotske Nikola Stordžen predstavila je vladin plan u kojem je predložila, kako se navodi, "masivno širenje" električnih stanica za punjenje automobila. Vlada će navodno pokrenuti pilot projekte kojima će podsticati potrošače na kupovinu električnih automobila.

Autoput A9 napraviće tako da bude prvi koji je u potpunosti opremljen za električne automobile.

Premijerka je istakla i kako će se biti otvoren Fond za inovacije putem kojeg će se tragati za rešenjima koja bi trebalo da olakšaju punjenje električnih automobila u mestima guste naseljenosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet