Fašisti napali Šteficu Galić

Grupa neofašista presrela je u noći između srede i četvrtka Šteficu Galić, suprugu Nedeljka Galića i glavnu urednicu mostarskog portala tačno.net, nakon čega ju je jedna žena iz te skupine pretukla.
Grupa neofašista presrela je u noći između srede i četvrtka Šteficu Galić, suprugu Nedeljka Galića i glavnu urednicu mostarskog portala tačno.net, nakon čega ju je jedna žena iz te skupine pretukla.

Prema rečima Amera Bahtijara, jednog od urednika portala, Šteficu Galić je oko 22.30, tokom redovne šetnje od kuće do samostana, presrela grupa osoba i nasrnula na nju. On je za Radio Slobodna Evropa ispričao da je u premlaćivanju Galićeve učestvovala jedna žena.

"Bila je to klasična sačekuša. Znali su tačno kuda će naići, a dok su je tukli, citirali su navode iz teksta izvjesnog Ivana Filipčića, nedavno objavljenog na portalu poskok.info. Filipčić u tekstu Nedeljka Galića naziva malim beznačajnim čaršijskim fotografom i sitnim doušnikom", kazao je Bahtijar, koji dodaje da su Štefica i njena deca u šoku.

"Dvadeset godina doživljavaju razne strahote, a sad je sve kulminiralo fizičkim napadom", kaže Bahtijar, dodavši kako su, osim pomenutog teksta, brojni ljubuški i hercegovački portali posljednjih dana izrekli mnoge laži na račun Nedeljka i Štefice, jezikom mržnje.

Štefica Galić zatražila je lekarsku pomoć i prijavila slučaj policiji. Portparol MUP Zapadnohercegovačkog kantona potvrdio je za RSE da je na Trgu svetog Ante došlo do napada. Policijski službenici su uzeli izjave, a u toku je uzimanje izjava od svjedoka. Po završetku utvrđivanja prekršajne odgovornosti, PU Ljubuški će uručiti prekršajne naloge. Za ovaj prekršaj predviđena je novčana kazna od 400 do 800 KM.

Napad na Galićevu desio se svega nekoliko dana nakon što je prikazan film o pokojnom Neđi Galiću, Štefičinom mužu, koji se suprotstavio etničkom čišćenju mjesta Ljubuškog. Premijeru filma pratile su brojne pretnje udruga hrvatskih branitelja, koje su se nastavile i nakon prikazivanja filma.

Prema pisanju portala Tačno.net, Štefici su Galić  nakon projekcije počele pristizati prijetnje, a izvjesni dr Ante Lauc huškao je građane Ljubuškog u svom tekstu na lokalnom portalu rečima: "Dragi Ljubušaci, zar ćemo pustiti ljude koji očito mrze Hrvatsku zastavu da ovo održe?!"

"Štefica Galić se nije bojala 1993 godine, prkosila je fašizmu. Neće ni sada klonuti duhom. Očekujemo odlučnu reakciju organa gonjenja, ne samo prema izvršiocima već i prema podstrekačima  samom napada. Oni su poznati celokupnoj javnosti", poručuje ekipa oko portala Tačno.net.

  • ovca

    20.07.2012 06:52
    Strašno !!!
  • Milan

    19.07.2012 14:19
    Podrška
    Podrška Štefici, a neka bude nauk i našim ljudima da kojekakve fašiste koji se predstavljaju kao čuvari srpstva ne smatraju svojim.

    Zar vam ovi "branitelji" ne zvuče isto kao i naši srpski? Fašisti i šovinisti su isto smeće, bez obzira na državljanstvo i nacionalnost i treba ih maksimalno marginalizovati, a ne opravdavati, braniti i svojatati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet