Hag čeka stabilizaciju Šešeljevog zdravlja

Dokument Žalbenog veća kojim se traži da se Vojislav Šešelj isporuči Hagu u Tribunalu se i dalje vodi kao poverljiv, piše Danas.
Dokument Žalbenog veća kojim se traži da se Vojislav Šešelj isporuči Hagu u Tribunalu se i dalje vodi kao poverljiv, piše Danas.

Sagovornici iz Tribunala kažu da će se o posledicama po Srbiju zbog neispunjenja zahteva govoriti tek kada dokument bude postao javan. Rečeno je da se ne zna zbog čega se dopis Žalbenog veća u sudu i dalje vodi kao tajan, s obzirom na to da je sadržina dokumenta poznata.

Jedino objašnjenje jeste da Haški tribunal ne želi da povlači dalje korake u slučaju Šešelja dok se njegovo zdravstveno stanje ne stabilizuje.

Šef lekarskog tima Vojislava Šešelja Milovan Bojić kaže za Danas da je zdravstveno stanje lidera radikala i dalje loše, iako se on subjektivno oseća bolje. "Laboratorijske analize su daleko ispod granice normale. Međutim, on se oseća bolje i odmah misli da može da poleti. I dalje mu savetujemo redukovanje svih aktivnosti", kaže Bojić.

On dodaje da se Šešelj sprema za treću hemoterapiju od ukupno deset, kao i da bi trebalo da dobije lek iz inostranstva koji služi za obnovu ćelija jetre, a "koji su koristili predsednici država". "Ako bi se kojim slučajem sada vratio u Hag, to bi bilo ravno ubistvu. On je u Tribunalu primio samo jednu hemoterapiju i zato je danas u takvom stanju", kaže Bojić.

Podsetimo, u dopisu Žalbenog veća Tribunala, koji je krajem maja stigao u Ministarstvo pravde, od Vlade Srbije se zahteva da uhapsi i isporuči Šešelja do 26. maja ili čim bude izvodljivo posle tog datuma. U dokumentu se naglašava da Šešeljevo zdravstveno stanje ne može sprečiti sprovođenje naloga Žalbenog veća, jer "njegovo zdravlje ne bi uopšte moralo da bude narušeno povratkom u Hag".

U dokumentu se kao razlog za hapšenje navodi da se Šešelj ogrešio o nalog Pretresnog veća o privremenom puštanju na slobodu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.