Vučić: Ne može i porše i plata od 70 hiljada

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će do kraja septembra u Skupštinu biti predat predlog Zakona o poreklu imovine, a nacrt bi trebalo da bude gotov već u prvoj polovini tog meseca.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će do kraja septembra u Skupštinu biti predat predlog Zakona o poreklu imovine, a nacrt bi trebalo da bude gotov već u prvoj polovini tog meseca.

On je rekao da svi moraju da budu pravilno oporezovani u skladu sa onim što imaju i da će bogataši morati da objasne odakle im to, ukoliko njihova prijavljena primanja za oporezivanje nisu u skladu sa imovinom.

"Ne može neko ko ima prijavljenu platu od 50.000 do 70.000 dinara da bude veliki gazda koji ima dva poršea ili dva velika mercedesa i 17 kuća i stanova. To za platu do 80.000 dinara ne može, pa ćete morati da objasnite kako ste to stekli", kazao je Vučić.

"Ono što možete da objasnite je sve vaše i to je sve u redu, bićemo čak i fleksibilni, ali ono što ne možete da objasnite, to znači da ste uzeli na račun države", dodao je premijer.

  • panonius

    26.07.2015 05:26
    slatki populizam
    vučiću , počinješ već da smaraš da nekom depolitizacijom , departizacijom, antikorupcijom , nekom štednjom ,nekim imaginarnim investicijama (sa debelim subvencijama u džepove lešinara)....
    Mora da ti se toma prvi štrecnuo od ove debilne izjave. Na žalost , sve je to trulex.
    A kao prvo , nateraj na čelu sa balavim šefom policije , da plavci počnu da zaustavljaju džipčine sa likovima ošišane glave... a o poreklu džipova i automobilčina - u sledećoj epizodi.
    Ovo je sve blaga sprdačina i mentalno vređanje normalnih ljudi.
  • Harač raja,

    26.07.2015 04:07
    harač
    Antifašizam nije ideologija ,ali komunizam jeste. Komunizam je isto fašizam jer podrazumjeva globalni imperijalizam i uništenje neistomišljenika. Istorijska situacija gdje su se fašisti i komunisti sukobili donela je zbrku .Danas, pošto je komunizam slomljen svi komunisti govore da su antifašisti , da je komunizam pobedio kapitalizam danas bi svi bili komunisti .Vučić komunista i nacionalista se okreće prema pobedniku iz svojih ličnih razloga, golog opstanka na vlasti.Nacionalisti kao sluge kapitalizma, o ekonomiji nemaju pojma, a njima se upravlja džoistikom iz Brisela.Oni su samo knjigovođe koje treba da naplate i vrate sve ono što je zapad ovde izgubio unazad 100g uključujući i teritorije.Enormni porezi, nameti i krediti su čisto ekonomsko uništavanje zemlje.Uz odlazak u penziju sa 15 000 u 70toj su i čist genocid.Trenutno se i Srbiji pakuju fingirani dugovi preko banaka, slomiće nas gore nego Grčku.Živi bili pa videli.
  • Kreni, kreni

    25.07.2015 19:02
    od sebe i svojih
    Predsednik države,AV burazer i članovi njegovog glavnog odbora i partijaši su se preko noći obogatili ko krezovi.Stanovi, kuće, vile , hoteli, firme gde su vlasnici ispod žita.A tek carinici, panduri, opštinari, direkcije, opšta grabež državne imovine.A vi ćete da upadate u privatne kuće da otimate imovinu onima koji vam šatro nisu platili porez.Kuš more.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija